Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

DNA της “Συνομωσίας” σε γιάφκα του “Επαναστατικού Αγώνα” – Στόχος ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Εκτός απο το DNA που βρέθηκε στη γιάφκα αποδεικνύεται οτι στόχος ήταν τόσο ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αλλά και ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.
Επίσης οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την απαγωγή όχι ενός αλλά 29 διευθυντών τραπεζών.
Σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, τα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» παρακολουθούσαν έντονα τους διευθυντές, άνδρες και γυναίκες, υποκαταστημάτων τραπεζών σε Αττική και επαρχία.

Οι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι τα μέλη της οργάνωσης θα προέβαιναν σε πρωτότυπες ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών με απαγωγές των διευθυντών τους.
Σε αυτά τα συμπεράσματα έχουν καταλήξει από τα δύο…..
τετράδια με τις ιδιόχειρες σημειώσεις, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ν. Ιωνίας του Βόλου, όπως και το «ιδιότυπο» σενάριο της ληστείας που σχεδίαζαν, με πιθανό στόχο το κεντρικό χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης 84 στους Αγίους Αναργύρους Βόλου.
Στις συγκεκριμένες σημειώσεις είχαν επισημάνει τρία υποκαταστήματα τραπεζών, ένα της Εθνικής και δύο της Τράπεζας Πειραιώς αλλά είχαν επιλέξει αυτό της Εθνικής. Είχαν παρακολουθήσει τον διευθυντή του υποκαταστήματος και σχεδίαζαν να τον προσεγγίσουν ως δήθεν αστυνομικοί έξω από το σπίτι του, με τη δικαιολογία προβλήματος στην τράπεζα.
Γι’ αυτό το σκοπό είχαν κλέψει αυτοκίνητο που θα έφερε πλαστές πινακίδες, στο οποίο θα τοποθετούσαν αστυνομικό φάρο για να φαίνεται σαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ με συμβατικές πινακίδες. Τρεις από αυτούς θα φορούσαν στολές αστυνομικών που είχαν αγοράσει 15 ημέρες νωρίτερα από κεντρικό κατάστημα της Αθήνας. Δύο άλλοι θα εισέρχονταν στην Τράπεζα σαν πελάτες με κύριο στόχο να οδηγήσουν τον διευθυντή στο κεντρικό χρηματοκιβώτιο -το οποίο έχει σύστημα χρονοκαθυστέρησης- και να παραμείνουν εκεί μέχρι έως ότου ανοίξει.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews