Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα πιο απομονωμένα νησιά στον κόσμο


Τα πιο απομονωμένα νησιά στον κόσμο (2)
Ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές στην υφήλιο όπου πραγματικά μπορούν να χαρακτηριστούν απομονωμένες και που η ανθρωπινή παρουσία δεν τις έχει αλλοιώσει ιδιαίτερα.
Τα νησιά που ακολουθούν, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι ανεξερεύνητα και ο λάτρης της περιπέτειας και του αγνώστου εκεί θα βρει ό,τι ζητά.
Για να φτάσει κανείς εκεί δεν είναι καθόλου εύκολο μιας και δεν συνδέονται απευθείας με μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες. Βέβαια γι’ αυτό ακριβώς θεωρούνται τα πλέον απομονωμένα.

Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030;


Με τη ματιά της Ελληνοφρένειας

Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030;Ποιος θα κυβερνά τον τόπο το 2030; Τι κατάσταση θα επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο; Ποιος θα έχει πάρει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο; Αυτά και άλλα σημαντικά ερωτήματα που… απασχολούν τους πολίτες «απαντά» η Ελληνοφρένεια!

Πρωθυπουργός: Περσέας Γεωργιάδης.
Γιος του παλιού ακροδεξιού πολιτικού Άδωνι Γεωργιάδη ο Περσέας ανέλαβε τα ινία του ΛΑΟΣ το 2028 διαδεχόμενος τον θείο του Λεωνίδα. Στις εκλογές του 2029 αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 64,2%

Συμβουλες & ασκησεις για δυνατο μυαλο


Όπως το σώμα σας, έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται προσοχή για να λειτουργεί καλά.
Η μνήμη σας μπορεί να οξυνθεί, αν καθημερινά εξασκείστε με μία σταθερά επαναλαμβανόμενη  διαδικασία που προκαλεί τις γνωστικές σας λειτουργίες, ενώ και το σώμα και ο εγκέφαλος θα ωφεληθούν από την σωματική άσκηση.
Αν έχετε και κατάλληλες διατροφικές συνήθειες, τότε ο εγκέφαλός σας θα είναι σε τέλεια φόρμα.
Μερικές συμβουλές για να «προκαλέσετε, εξασκήσετε και θρέψετε τον εγκέφαλό σας, είναι:


Ασκήσεις για Καλή Εγκεφαλική Υγεία
Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι άσκηση σημαίνει ιδρώτας και σωματική προσπάθεια, για να διατηρηθούμε λεπτοί και υγιείς, με καλή φυσική κατάσταση. Όμως, ο εγκέφαλος χρειάζεται επίσης άσκηση για να παραμένει εύστροφος και σε εγρήγορση.
Τι μπορείτε να κάνετε για προκαλέσετε τον εγκέφαλό σας να διεγείρει τη σκέψη, ώστε να μπορείτε να συγκρατείτε πληροφορίες και την ικανότητα επίλυση προβλημάτων; 

Προστασία του αυτοκινήτου από το κρύο και το χιόνι

Προστασία του αυτοκινήτου από το κρύο και το χιόνι

«Θωρακιστείτε» απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες!

Πολλά είναι τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν εξαιτίας του παγετού κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη, να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα και να πραγματοποιήσουμε ασφαλέστερα τις μετακινήσεις μας. 

Aς δούμε ορισμένα απλά πράγματα, που μπορούν να μας "θωρακίσουν" απέναντι στον πάγο.
Το σωστό αντιψυκτικό κάνει τη διαφορά

10 αντικείμενα που δεν θα αγοράζατε …ποτέ!


Ο δημιουργός τους ονομάζεται Sebastian Errazuriz, γεννήθηκε το 1977 στη Χιλή και σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν ως «τρελό» καλλιτέχνη αλλά και ως έναν από τους πλέον ταλαντούχους σχδιαστές του αιώνα μας.
perierga.gr - 10 αντικείμενα που δεν θα αγοράζατε ποτέ!

Η κόρη του Mr Bean (Rowan Atkinson)


Η κόρη του Mr Bean (Rowan Atkinson) (5)
Η κόρη του Βρετανού ηθοποιού Rowan Atkinson που έγινε γνωστός με τον ρόλο του Mr Bean μοιάζει, ευτυχώς, περισσότερο στη μητέρα της!

Οδηγώντας ξένη ή νέα μοτοσικλέτα


Η προσοχή που πρέπει να επιδείξετε είναι μεγάλη!

Οδηγώντας ξένη ή νέα μοτοσικλέταΟι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχετε την ευκαιρία ή είστε αναγκασμένοι να οδηγήσετε κάτι άλλο είναι αρκετές: βγαίνετε βόλτα με τον κολλητό σας και αλλάζετε μοτοσικλέτες στα μισά, οδηγείτε νοικιάρικο, κάνετε test ride, αγοράζετε νέο μοντέλο ή αφήνετε το δικό σας για service και παίρνετε αντικαταστάτη από το συνεργείο.

Η προσοχή που πρέπει να επιδείξετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλη. Το νέο ή ξένο μοντέλο έχει τις δικές του ιδιοτροπίες και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη λογική ότι «δεν τρέχει τίποτα, εγώ οδηγώ μοτοσικλέτες εδώ και πολλά χρόνια». Και κάθε φορά επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι κάθε μοντέλο είναι ξεχωριστό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. 

Η κουκουβάγια της στοργής!

Perierga.gr - Η κουκουβάγια της στοργής
Πάταγο κάνει στο διαδίκτυο μια κουκουβάγια η οποία απολαμβάνει τα χάδια της ιδιοκτήτριάς της. Η κουκουβάγια έχει χαλαρώσει πλήρως ενώ μια άλλη τη ζηλεύει.
Ξέρουμε πως οι γάτες είναι ανεξάρτητες ενώ τα σκυλιά είναι πιο αγαπησιάρικα και επιζητούν με κάθε τρόπο τα χάδια μας.
Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως και οι κουκουβάγιες… έχουν ψυχή.
Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο, στο οποίο μια αξιολάτρευτη μικρή κουκουβάγια απολαμβάνει τα χάδια της ιδιοκτήτριάς της.

ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ


Για πρώτη φορά, το Facebook αποκαλύπτει λεπτομέρειες...

σχετικά με το πώς «ακολουθεί» τους χρήστες του σε όλο το διαδίκτυο.


Μέσα από συνεντεύξεις με τους Facebook engineering director Arturo Bejar, Facebook spokesman Andrew Noyes, Facebook corporate spokesman Barry Schnitt και Facebook engineering manager Gregg Stefancik, ο Byron Acohido του USA Today ήταν σε θέση να συγκεντρώσει την πιο πλήρη εικόνα μέχρι σήμερα για το πώς το κοινωνικό δίκτυο κρατά «φακελωμένους» τους 800 εκατομμύρια χρήστες του. 


Να λοιπόν τι έμαθε ο Acohido: 

Η εκκλησία μετατράπηκε… σε ντίσκο!!!


Η εκκλησία All Saints Church στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μετατράπηκε σε εντυπωσιακή ντίσκο της δεκαετίας του ’90, σε μια προσπάθεια των ιερέων να προσεγγίσουν τους νεαρούς της ενορίας και να τους φέρουν πιο κοντά στη θρησκεία! Έτσι αντί για προσευχές και ψαλμωδίες οι ιερείς επέλεξαν… techno μουσική, μετατρέποντας την εκκλησία σε… πίστα όπου οι πιστοί δεν προσεύχονται σιωπηλά αλλά χορεύουν παθιασμένα στους ρυθμούς των αγαπημένων τους τραγουδιών.
perierga.gr - Η εκκλησία μετατράπηκε σε... ντίσκο!

Καφές ή τσάι: ποιο είναι πιο υγιεινό;


Οι Βρετανοί δεν περνούν μέρα χωρίς τσάι, οι Ιταλοί πίνουν στα γρήγορα έναν καφέ σε κάθε γωνιά που... θα βρουν καφενεδάκι κι εμείς καταναλώνουμε με την ίδια ευχαρίστηση και τα δύο, αναλόγως με την ώρα και τη διάθεση. Ποια, όμως, είναι τα οφέλη τους και ποιο μας ευεργετεί περισσότερο;

Το 99,99% των ενήλικων Ελλήνων ξεκινά τη μέρα του με καφέ – για την ακρίβεια η μέρα μπορεί να μην ξεκινήσει ποτέ αν δεν εισέλθει λίγος καφές στον οργανισμό των περισσότερων – και ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό προτιμά το τσάι άλλες ώρες της ημέρας, σαν τονωτικό και ζεστό ρόφημα ή δροσερό, ανάλογα με την εποχή και τις ορέξεις. 

Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»
Ζήτημα εβδομάδων θεωρεί τη διάλυση της ευρωζώνης ο καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας και προτείνει ως μόνη εναλλακτική λύση την αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ. Αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση της ευρωζώνης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διαδικασία διάλυσης είναι ήδη πολύ προχωρημένη. Η ΟΝΕ πάσχει από τεράστιες ανισορροπίες, όπου τα πλεονάσματα του κέντρου, κυρίως της Γερμανίας, αντιστοιχούν με ελλείμματα της περιφέρειας. Το χρέος που πνίγει την περιφέρεια είναι απόρροια αυτών των ανισορροπιών. Η λιτότητα κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί φέρνει ύφεση. Ακόμη και τα κράτη του κέντρου θα έχουν πλέον μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Για το λόγο αυτό οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεφορτώνονται τα ομόλογα άλλων χωρών και αγοράζουν γερμανικά που τα θεωρούν τα μόνα ασφαλή. Τις πρόσφατες μέρες ανέβηκαν τα σπρεντ της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας. Οσο ανεβαίνουν τα σπρεντ, τόσο ευνοείται η κερδοσκοπία και στην ουσία καταρρέει η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρώπης. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, η διάλυση είναι θέμα εβδομάδων.

Τοπία φτιαγμένα από …φαγητά!

Ότι βλέπετε στις εικόνες είαι φτιαγμένο από τρόφιμα! Ο φωτογράφος Carl Warner δημιουργεί και φωτογραφίζει εκτάσεις γης αποκλειστικά φτιαγμένες από φαγητά! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η δημιουργικότητα στην υπηρεσία της τέχνης. Απολαύστε:
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά

Διάσημοι που μοιάζουν με cartoon


Διάσημοι που μοιάζουν με cartoon (5)
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν καρτούν που μοιάζουν εκπληκτικά με κάποιους διάσημους; Δείτε ηθοποιούς, πολιτικούς και τραγουδιστές που μοιάζουν με κάποια από τα αγαπημένα σας κινούμενα σχέδια.

Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή;

Perierga.gr - Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή
Ο πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού.
Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο.
Και οι Έλληνες έτρωγαν ένα είδος στρογγυλής πίτσας που αποκαλούσαν μάζα, ενώ οι Ρωμαίοι μαγείρευαν πίτες ζυμαρικών που ονόμαζαν πλακέντα και όφα. Η τελευταία παρασκευαζόταν από κριθάρι και νερό. Στις θρησκευτικές τελετές των πρώτων χριστιανικών χρόνων χρησιμοποιούνταν άζυμα ψωμιά σε κυκλικό σχήμα.

Ένα τρίωρο πάρτι με τους Imam Baildi

Ένα τρίωρο πάρτι με τους Imam Baildi

Όταν το ρεμπέτικο και το λαϊκό συναντά το electro-swing

Τις Πέμπτες, από 24 Νοεμβρίου, οι Imam Baildi θα σερβίρουν τις αγαπημένες μουσικές τους αλχημείες στο Club του Σταυρού του Νότου: 8 άτομα επί σκηνής συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, Balkan μουσική, hip-hop και σύγχρονα grooves. 

Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το ρεμπέτικο την trip-hop αισθητική και το μπουζούκι το electro-swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και ο Τσιτσάνης συναντά την mambo big band ενορχήστρωση. H νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη συναντά την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka. Προσθέστε αρκετά καινούρια κομμάτια και guest εμφανίσεις από γνωστούς αλλά και μη αναμενόμενους καλεσμένους και έχετε στο πιάτο σας την πιο γευστική συνταγή που έχει σερβίρει ως τώρα η παρέα των Imam. 

ΒΙΝΤΕΟ: Πρόταση γάμου για Όσκαρ

ΒΙΝΤΕΟ: Πρόταση γάμου για Όσκαρ
Πόση φαντασία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που είναι ερωτευμένος και θέλει να κάνει μια εντυπωσιακή πρόταση γάμου στο έτερον ήμισυ;
Η απάντηση είναι πολύ, όπως άλλωστε αποδεικνύει η ιστορία ενός ζευγαριού από το Μόνρεαλ που γνωρίστηκαν πριν από έξι χρόνια και εδώ και ένα χρόνο άρχισαν να βλέπουν την σχέση τους σοβαρά…
Το αγόρι ήταν πιλότος που ταξίδευε συχνά σε όλο τον κόσμο και μάλιστα κάποιες φορές έπαιρνε και την κοπέλα του μαζί…

Αθώος ο πρωθυπουργικός γάτος

Αθώος ο πρωθυπουργικός γάτος
Την αμέριστη στήριξη της βρετανικής… κυβέρνησης είχε ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, παρά τα δημοσιεύματα ότι εθεάθη ποντίκι κατά την διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
«Ο Λάρι δίνει μεγάλη χαρά σε πολλούς ανθρώπους»,δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον ως απάντηση στις εκκλήσεις να… «πάρει πόδι» ο Πρώτος Γάτος.

Μέσα ή έξω από τη Eurovision;

Μέσα ή έξω από τη Eurovision;
Την ώρα που το θέμα «μέσα ή έξω από την ευρωζώνη» μονοπωλεί το ενδιαφέρον εντός και εκτός Ελλάδας, η ΕΡΤ έχει τον δικό της καημό:
Nα λύσει τον γόρδιο δεσμό για τη συμμετοχή ή μη στη φετινή Eurovision.
Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και του επικοινωνιακού «κόστους» που αναμένεται να έχει για την κρατική τηλεόραση η απόφαση να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητά άλλα μονοπάτια, ζητώντας τη συμμετοχή ιδιωτών που θα δεχθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να συνεισφέρουν στο κόστος της ελληνικής συμμετοχής.

Γιατί ματώνει η μύτη; Τι πρέπει να κάνουμε στην ρινορραγία; video


Ματώνει συχνά η μύτη (επίσταξη, ρινορραγία)

Η μύτη είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Το εσωτερικό της μύτης είναι πλούσιο σε αιμοφόρα αγγεία, τα οποία για πολλούς λόγους μπορεί να σπάσουν και να ματώσει η μύτη..

Οι ρινικές μεμβράνες είναι ευαίσθητες σε μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η ξηρότητα και η χαμηλή υγρασία, καθιστούν επιρρεπή τη μύτη σε ρήξεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews