Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Επίθεση από χάκερς σε δορυφόρους των ΗΠΑ

Επίθεση από χάκερς σε δορυφόρους των ΗΠΑ
Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν δύο αμερικανικοί ερευνητικοί δορυφόροι το 2007 και το 2008.
Σύμφωνα με έγγραφο της επιτροπής του Κονγκρέσου, οι χάκερς δεν αποκλείεται να δρούσαν για λογαριασμό του κινεζικού στρατού.
«Παρεμβολές αυτού του είδους αποτελούν δυνητική απειλή, ιδιαίτερα αν αφορούν δορυφόρους με πιο ευαίσθητες λειτουργίες» αναφέρει το προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Επιθεώρησης Οικονομίας και Ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνας. Το έγγραφο περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg ενόψει της επίσημης δημοσιοποίησης της έκθεσης τον επόμενο μήνα.
Το πρώτο περιστατικό που έγινε αντιληπτό ήταν η επίθεση στον δορυφόρο γεωσκόπησης Terra AM-1 της NASA. Οι χάκερ συνδέθηκαν στα συστήματα του δυρυφόρου μέσω ενός επίγειου σταθμού στη Νορβηγία και «πέτυχαν όλα τα βήματα που απαιτούνταν για να μπορούν να δίνουν εντολές στο δορυφόρο». Τέτοιες εντολές, πάντως, τελικά δεν δόθηκαν.
Η διερεύνηση της υπόθεσης οδήγησε τελικά στην ανακάλυψη μιας άλλης επίθεσης στον δορυφόρο γεωσκόπησης Landsat-7 της NASA και της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας (USGS).
Η έκθεση δεν κατηγορεί ευθέως το Πεκίνο για τις επιθέσεις, λέει όμως ότι τα περιστατικά βρίσκονται σε συμφωνία με έγγραφα του κινεζικού στρατού, τα οποία αναφέρονται στην εξουδετέρωση εχθρικών συστημάτων, ειδικά «επίγειων υποδομών, όπως εγκαταστάσεις ελέγχου δορυφόρων».
Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και αμερικανικών εταιρειών, όπως είχε συμβεί προ ετών με τις επιθέσεις εναντίον της Google.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Μόνο το χρέος της Γερμανίας μειώνεται!

Μόνο το χρέος της Γερμανίας μειώνεται!Ένα λογιστικό λάθος, ύψους 55,5 δισ. ευρώ, «ελαφραίνει» το δημόσιο χρέος της Γερμανίας πυροδοτώντας ταυτόχρονα σφοδρές επικρίσεις από τη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ο εντοπισμός και η συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δισ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα, υπό κρατικό έλεγχο, θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους. Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 8,3%.

Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, το λάθος έγινε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η Γυναίκα Με Τα Πόδια Γίγας!!! [φωτο]


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η Γυναίκα Με Τα Πόδια Γίγας!!! [φωτο]
Η 34χρονη Βρετανίδα Μάντυ Σέλαρς έχει μία πάθηση που την κάνει τα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Τα πόδια της είναι δυσανάλογα με το σώμα της. Οι γιατροί «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» και η μόνη λύση που της δίνουν είναι ο ριζικός ακρωτηριασμός.
Τα κάτω άκρα της συνεχώς μεγαλώνουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάστασή της.Πιθανολογείτε πως πρόκειται για το σύνδρομο «Πρωτέας».

Γέροντες στη θέση επισήμων στην παρέλαση της Στυλίδας

Γέροντες στη θέση επισήμων στην παρέλαση της Στυλίδας

«Δεν έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα» δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος

Γέροντες που πολέμησαν το 1940 πήραν τη θέση των επισήμων στην εξέδρα στη διάρκεια της παρέλασης που διοργανώθηκε στη Στυλίδα.


Ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος με την κίνηση του αυτή διαμόρφωσε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από αυτό που είδαμε στις άλλες πόλεις, καθώς δεν άφησε στους πολίτες περιθώριο να διαμαρτυρηθούν.


Όπως δήλωσε άλλωστε κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη. Εξάλλου τόνισε ότι η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.


«Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα. Εμείς τι κάναμε γι΄ αυτούς. Τους ψαλιδίζουμε κι άλλο την σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες. Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα. Εμείς τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας» δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.


Η Λιάνα Κανέλλη δημοφιλέστερη πολιτικός από τον Παπούλια!

Η Λιάνα Κανέλλη δημοφιλέστερη πολιτικός από τον Παπούλια!
Προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία επικρατεί απο το πρωί μετά την δημοσίευση της νέας δημοσκόπησης της Kapa research, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρνητικό προφίλ στους έλληνες πολίτες.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τα πρόσωπα της δημόσιας ζωής, ο Κάρολος Παπούλιας συγκεντρώνει 43,8% θετικές γνώμες και 54,6% αρνητικές γνώμες. Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς σε αντίθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υψηλή εκτίμηση από τους πολίτες και συγκέντρωνε σε όλες τις δημοσκοπήσεις συντριπτικά ποσοστά δημοφιλίας. Ωστόσο, ο κ. Παπαπούλιας δεν καταφέρνει να ενώσει τους πολίτες και να ανδείξει τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας σε σταθεροποιητικό παράγοντα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να τον αντιμετωπίζουν ως μέρος του προβλήματος!
Αντιθέτως οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη εκτίμηση την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό δημοφιλίας 50,1%, λίγο πιο κάτω απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (51,2%) και τον Οικουκενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (55,1%).

«Δεν φεύγω από εδώ χωρίς συμφωνία»


«Δεν φεύγω από εδώ χωρίς συμφωνία»
«Θα το παλέψω. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν υπάρχει συνολική λύση. Με μερική λύση δεν φεύγω». Τα λόγια αυτά είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν μπει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, δίνοντας το στίγμα της αποφασιστικότητάς του να φτάσει μέχρι τέλους για την εξεύρεση συνολικής λύσης στην αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους.


Στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών που ξεκίνησαν το Σάββατο με τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, συνεχίστηκαν στο παρασκήνιο τις επόμενες ημέρες και κορυφώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με τον δεύτερο γύρο των επαφών κορυφής, η ελληνική πλευρά έδωσε τη «μάχη» σε τρία επίπεδα:


Στο πρώτο επίπεδο ήταν ο πρωθυπουργός με τον Ελληνα πρέσβη στις Βρυξέλλες Θ. Σωτηρόπουλο.


Στη δεύτερη ομάδα δράσης ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Την τρίτη ομάδα αποτελούσαν οι τεχνικοί σύμβουλοι της ελληνικής πλευράς, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς, ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες Μαρία Ασημακοπούλου.


Όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα των εφημερίδων, οι συζητήσεις για τη δραστική μείωση του ελληνικού χρέους είχαν αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και ήταν το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων που είχε ο κ. Βενιζέλος με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, από την πρώτη επίσκεψη στο Βερολίνο μέχρι και το τελευταίο Eurogroup, την περασμένη Παρασκευή. Κρισιμότερη ήταν, βεβαίως, η συνάντηση που έγινε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπου και ετέθησαν οι βάσεις για το νέο αυτό σχήμα. Αντίστοιχες συζητήσεις είχε ο κ. Βενιζέλος και με τον Γάλλο ομόλογό του Φρ. Μπαρουέν, ο οποίος επέμενε πάρα πολύ στον εθελοντικό χαρακτήρα της παρέμβασης αυτής, φυσικά και με τον κ. Γιούνκερ, με τον Ολι Ρεν και με πολλούς άλλους ομολόγους του.


Στην τελευταία φάση, μετά δηλαδή την Πολωνία και ιδίως τις τελευταίες ημέρες, σε τεχνικό επίπεδο στη βασική διαπραγματευτική ομάδα υπό την προεδρία του προέδρου του Euro Working Group, του γενικού διευθυντή του Ιταλικού Θησαυροφυλακίου Βιτόριο Γκρίλι, συμμετείχαν ο Γ. Ζανιάς, ο Π. Χριστοδούλου και η Μαρία Ασημακοπούλου. Μετείχαν, επίσης, ενεργά οι νομικοί και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Lazard που εδώ και μήνες προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε ο γνωστός Γάλλος καθηγητής και οικονομολόγος Ντανιέλ Κοέν, ο «γκουρού» του χρέους Λι Μπουχάιτ και ξένα νομικά γραφεία.

Το παρασκήνιο του θρίλερ των Βρυξελλών

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Ολοκληρώνονται σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου οι εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο που πραγματοποιούνται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι έγιναν ένδεκα προσαγωγές και δύο άτομα συνελήφθησαν από την ένταση και τις συμπλοκές που σημειώθηκαν το βράδυ στο δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο από άτομα που θέλησαν να περικυκλώσουν την περιοχή,διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Λασίθι.
Οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν την είσοδο στο ξενοδοχείο σε βουλευτές δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να γίνουν προσαγωγές και συλλήψεις.

Ιωάννινα: Έβαλαν βόμβα σε κατάστημα αλλοδαπού!

Ιωάννινα: Έβαλαν βόμβα σε κατάστημα αλλοδαπού!
Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα…
Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, στην είσοδο ισόγειου καταστήματος στην Ανατολή Ιωαννίνων, που ανήκει σε έναν 49χρονο Αλβανό.
Ο μηχανισμός εξερράγη, προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο και στη βιτρίνα του καταστήματος.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση.

Αλλάζει η ώρα σήμερα τα ξημερώματα


Σε ισχύ τίθεται από αύριο Κυριακή, η χειμερινή ώρα.
Στις 04.00 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03.00.



Σημειώνεται ότι η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Περίπτωση ΓΑΠ – Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά


Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο πρωθυπουργός είναι ένα βήμα πριν μετατραπεί σε έναν από τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Τον βαρόνο Μινχάουζεν. Τόσα ψέματα και τόση παραπλάνηση του ελληνικού λαού, τόση διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας για την ελληνική οικονομία και τη χώρα δε ζήσαμε ούτε στα χρόνια του Ανδρέα.
Μια συμφωνία που έχει άπειρα αρνητικά σημεία παρουσιάστηκε στο διάγγελμα ως η μοναδική ελπίδα για να σωθεί η χώρα. Χωρίς φυσικά να μας πει για τις θυσίες που θα υποστεί ο ελληνικός λαός.
Όλη αυτή η φασαρία με το διάγγελμα για να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και τα ταμεία. Δεν μας εξήγησε όμως που θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τη χασούρα από το κούρεμα. Γιατί άραγε δεν έβαλε ο πρωθυπουργός όρο να μη συμμετάσχουν τα ταμεία στη διαδικασία. Είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη από τα 11 δις ευρώ, το υστέρημα του ελληνικού λαού που χάνεται; Και χάνεται διότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν τις διοικήσεις των ταμείων να ποντάρουν τα αποθεματικά τους στα ελληνικά ομόλογα για να κλείνουν οι μαύρες τρύπες. Και τώρα οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα επίχειρα.
Όταν σε λίγους μήνες θα αδειάσουν τα ταμεία των ταμείων να δούμε αν ο προϋπολογισμός θα τα ενισχύσει κι αν η μόνιμη επιτροπεία θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.
Ο κ. Παπανδρέου, σαν άλλος Τσε Γκεβάρα μας προέτρεψε να κάνουμε ο καθένας τη δική του επανάσταση, κι όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Επιχειρεί να μας πείσει ότι η νέα σύμβαση, το νέο μνημόνιο, μετά την αποτυχία όλων των άλλων, θα μας φέρει στο σωστό δρόμο και θα μας απαλλάξει από τα βάρη του παρελθόντος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους ξένους που όπως είπε βάζουν κι αυτοί πλάτη για να σωθεί η Ελλάδα. Μας δανείζουν με ιδιαίτερα σκληρούς όρους, μας τινάζουν στον αέρα, απαιτούν να ξεπουλήσουμε τα πάντα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι και αλληλέγγυοι σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου.
Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φράση του ότι η κυβέρνηση είχε μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ στη Σύνοδο Κορυφής. Εκτός κι αν θεωρεί διαπραγματευτική δύναμη ότι δεν προλάβαινε να τρώει «φάπες» ή ότι τόσο καιρό δεν συμμετείχε σε καμιά συζήτηση για τη λύση του ελληνικού προβλήματος.
«Για όσους ανησυχούν, να ξέρουν ότι τίποτα δεν θυσιάζει τη δυνατότητα να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας και εμείς έχουμε την ευθύνη. Το να μας παρέχει κάποιος συμβουλές μόνο καλό θα μας προσφέρει».
Αυτή ήταν η αναφορά του στους επιτρόπους που πιάνουν μόνιμα… στασίδια στην Ελλάδα και θα λύνουν και θα δένουν. Άλλωστε, η συμφωνία το προβλέπει ρητά, η Μέρκελ το διατάσσει. Η Ελλάδα θα είναι για χρόνια υπό ξένη κηδεμονία, έστω κι αν ο κ. Παπανδρέου το βαφτίζει συμβουλές.
Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά για το διάγγελμα, όμως, έχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει πολύ καλός μαθητής του καθηγητή κ. Βενιζέλου. Μιλά συνεχώς και για ώρα χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό για τον κόσμο.
Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι με λόγια δε χορταίνει ο κόσμος. Και αυτό θα του το δείξει στις κάλπες. Σύντομα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews