Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο του 4ου Ράϊχ στον Αντώνη Σαμαρά



ΕΓΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ …ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ …ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ;
Κριτική στον Αντ. Σαμαρά, από τον Ελ. Μπροκ
Ο Έλμαρ Μπροκ γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) άσκησε σήμερα κριτική στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κρατά απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.


Ο Μπροκ, που είναι συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε τη στάση του Σαμαρά απέναντι στην Ελλάδα “ανεύθυνη”, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης πρέπει να δηλώσει την υποστήριξή του σε μία μεταβατική κυβέρνηση.
“Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πλήρη ευθύνη”, υπογράμμισε ο γερμανός ευρωβουλευτής.
Εξάλλου ο Μπροκ ζήτησε από τον Σαμαρά να υποστηρίξει το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει τίποτε προς επαναδιαπραγμάτευση”.
Παράλληλα, νέο τελεσίγραφο έστειλε η Μέρκελ στα δύο μεγάλα κόμματα να αποδεχθούν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Μπαρόζο: Ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή χάος λέει το Βερολίνο και τεντώνει το σχοινί προειδοποιώντας πως είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει -εφόσον χρειαστεί- το “Plan B”, δηλαδή τη διαδικασία εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.
Ας πιεστεί επιτέλους από όλα τα κόμματα το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει Ανακοίνωση – με την οποία :
Θα καταδικάζεται κάθε προσπάθεια διεθνών παραγόντων να παρεμβαίνουν , να νουθετούν και να απειλούν στις “εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας” . Ας τονισθεί πως αποκλειστικά αρμόδιος για την επίλυση των προβλημάτων του είναι ο Ελληνικός λαός και πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις , ακόμα και όταν γίνονται με τις ¨καλλίτερες προθέσεις¨ , αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις , θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις μεταξύ των κρατών και δηλητηριάζουν την φιλία των λαών και παραβιάζουν , όταν γίνονται με συστηματικό και επαναλαμβανόμενο φορτικό τρόπο από τα διεθνή Μ.Μ.Ε . , τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε. , των Συνθηκών του Ελσίνσκι και του ΟΑΣΕ σχετικά με την μη – ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και την μη άσκηση εκβιαστικής πίεσης μεταξύ δυνατότερων και αδυνατότερων χωρών από άποψη οικονομικής , στρατιωτικής και πληθυσμιακής δύναμης…”
Η ίδια δήλωση θα μπορούσε να εκδοθεί και σαν ¨Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων ¨ προς τους Λαούς και της Κυβερνήσεις του Κόσμου¨
Διαφωνείτε ; Τότε τα κόμματα της ¨Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ¨ ας κάνουν κάτι παρεμφερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews