Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Μ. Γλέζος: «Αυτοδιαλύθηκε, καταργήθηκε η κυβέρνηση» στις 28 Οκτωβρίου

Μ. Γλέζος: «Αυτοδιαλύθηκε, καταργήθηκε η κυβέρνηση» στις 28 Οκτωβρίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟ
Την επιτακτική ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες επισήμανε o Mανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Palace 9.14 και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μπεχλιβάνο. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, μιλά για το πραγματικό νόημα των παρελάσεων, κατακεραυνώνει την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τονίζει ότι διέπραξε «τριπλή απρέπεια», εξηγεί γιατί έκανε λάθος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, εκνευρίστηκε και αποχώρησε από την παρέλαση και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη στάση του κ. Κάρολου Παπούλια να καλύπτει την «πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης».
Ο κ. Γλέζος υπογραμμίζει πως στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης «αποσύρθηκε, αυτοδιαλύθηκε και καταργήθηκε η κυβέρνηση», μιλά για τα «Όχι» της προχθεσινής παρέλασης και την υπόκλιση του λαού στους νέους της χώρας μας.
Η πολυμορφία της έκφρασης στην παρέλαση της 28ηςΟκτωβρίου σε πολλές πόλεις της χώρας δείχνει τη ζωντάνια του λαού μας τονίζει ο κ. Γλέζος και επιμένει να προσφύγει η κυβέρνηση στις κάλπες για να μιλήσει ο λαός, ανεξάρτητα από την επόμενη μέρα των εκλογών.
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ
Η κουβέντα μας ξεκίνησε για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο Μανώλης Γλέζος θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων στο νόημα της παρέλασης:
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε παρελάσεις, εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου ή για την 25 Μαρτίου. Όταν κάνουμε μία παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων και μαθητικής νεολαίας,  γίνεται για ποιον; Για να τιμήσουμε ποιον; Tην 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου,το νόημά τους δηλαδή ή μπροστά στα Μνημεία της θυσίας, αυτών που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, ή μπροστά στην εξουσία.
Εάν δεν ξεκαθαρίσουμε αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και το νόημα των παρελάσεων. Δυστυχώς, ως τώρα οι παρελάσεις γίνονται, όχι μπροστά στα Μνημεία της Θυσίας, οι παρελάσεις γίνονται μπροστά στα πρόσωπα της εξουσίας, της πολιτειακής, της κυβερνητικής, της οποιασδήποτε εξουσίας. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό;»
Δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει;
«Δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει ή μάλλον το έχουμε διαστρεβλώσει. Οι παρελάσεις γίνονται μπροστά στην οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, δεν γίνονται μπροστά στα Μνημεία».
«ΤΡΙΠΛΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»
O M. Γλέζος κατακεραύνωσε την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου για τη στάση της στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: «Είχαμε και την απρέπεια τη χαρακτηριστική, να παρελάσει η μαθητική νεολαία μπροστά στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διέπραξε τρία τρομερά λάθη.
Λάθος πρώτο: Υποκατέστησε τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Δεύτερο λάθος: Είχε στρίψει τα νώτα της προς τον Άγνωστο Στρατιώτη και
Τρίτο λάθος ως υπουργός Παιδείας, τι μάθημα έδωσε στη μαθητική νεολαία;
Ότι, κοίταξε μαθητική νεολαία, πρέπει να παρουσιάζεσαι και να δείχνεις σεβασμό προς την κάθε φορά εξουσία και όχι μπροστά στα Μνημεία των αγωνιστών που θυσιάστηκαν. Τριπλό λάθος έκανε, τριπλή απρέπεια».
«ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Τα χειρότερα όμως έγιναν στη Θεσσαλονίκη με τα πρωτόγνωρα επεισόδια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. «Φτάνουμε τώρα στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το φαινόμενο να μην γίνει παρέλαση μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεύτερο, να ακούσουμε ύβρεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και τρίτον να αποχωρήσει από την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Καταρχήν θα ήθελα να πω, ότι καταδικάζω με τον πιο αυστηρό τρόπο τις ύβρεις που εκτοξεύθηκαν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαν τριπλό χαρακτήρα.
Ήταν εναντίον του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας,
Δεύτερον, ήταν εναντίον του αγωνιστή Κάρολου Παπούλια και
Τρίτον, ήταν εναντίον του προσώπου ενός Έλληνα πολίτη.
Τριπλής μορφής ύβρη. Αυτά και τα τρία τα καταδικάζω, αλλά δεν θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκνευρίστηκε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έπρεπε να εκνευρισθεί και μάλιστα όταν οι ύβρεις εκτοξεύθηκαν, όπως διαπιστώθηκε και από πολλούς παρατηρητές που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, από μία ομάδα τριάντα ανθρώπων. Επειδή, δηλαδή τριάντα άτομα έβρισαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να εκνευριστεί; Επειδή ακριβώς είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Δεν επιτρέπεται ως θεσμός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκνευρίζεται. Και δεν έπρεπε να κάνει και τις δηλώσεις που έκανε.
«ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Πέρα απ΄ αυτό, και αυτό να μην είχε γίνει, εγώ θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να σκεφτεί ένα θέμα. Δεν είναι επιτρεπτό, είναι ανεπίτρεπτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην δείχνει κατανόηση στην κατάσταση που υπάρχει στη χώρα και να καλύπτει με το κύρος του, ως θεσμός και ως αγωνιστής της Αντίστασης, ην πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Είναι ανεπίτρεπτο επίσης να κραδαίνει τα τέσσερα χρόνια, κάθε 4 χρόνια γίνονται εκλογές, δηλαδή απειλεί τον ελληνικό λαό ως μη όφειλε ότι θα γίνουν εκλογές μετά από τέσσερα χρόνια και δεν θα γίνουν τώρα. Καλά δεν κατανοεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι σήμερα μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει η μοναδική λύση είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας.
Όταν η κυβέρνηση άλλα έχει εξαγγείλει και άλλα πράττει, όταν έχει παραβιάσει εξόφθαλμα το Σύνταγμα, όταν βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση του λαού και είναι φανερό, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Παντού σε όλη την Ελλάδα δεν θέλουν την κυβέρνηση.
«ΝΑ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»
Δεν είναι επιτρεπτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να στέκεται στα τέσσερα χρόνια. Έχει το δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές αφού δεν το θέλει η κυβέρνηση. Και μπορεί να το κάνει. Αυτά ανεξάρτητα από τις ύβρεις τις οποίες καταδικάζω και που λέω τριπλής μορφής ύβρεις».
Θα’ πρεπε να απειλήσει με παραίτηση;
«Δεν χρειάζεται παραίτηση, εάν έλεγε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές η κυβέρνηση θα τον άκουγε. Σ’ αυτό το θέμα έχει τον απόλυτο λόγο».
TA ΣΗΜΕΡΙΝΑ «ΌΧΙ» ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
Ερωτηθείς για τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα σημείωσε:  «Πέρα απ’ όλα αυτά, χθες, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Δηλαδή, διαδήλωσε ο ελληνικός λαός με όλους τους τρόπους που μπορούσε ότι πριν από 71 χρόνια, όταν ο ελληνικός λαός είπε «Όχι» στον εισβολέα, σήμερα λέει «Όχι» στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο«Όχι» σε νέα υποταγή της χώρας στην τρόικα και την μετατροπή της σε ένα υποτελές έθνος.
Και έχει σημασία, ας αφήσουμε τις θεωρίες που λένε ότι ήταν υποκίνηση από τους τάδε, ή τους τάδε, μακάρι, έλεγα εγώ να μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει τόσο κόσμο. Δεν μπορεί. Λοιπόν, μπορεί κανείς να μη δει ότι ήταν η βούληση του λαού και μπορεί να μην κατανοήσει, ότι σε όλη την Ελλάδα δεν υπήρξε χωριό που να μην έγινε διαδήλωση εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.
«ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
Στην ουσία, τώρα, για να πάμε και στο πραγματικό γεγονός, τι έγινε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση να μην δεχθεί να παραστεί στην εκδήλωση, να μη γίνει. Δηλαδή, στην ουσία αποσύρθηκε η κυβέρνηση. Στην ουσία διέλυσε το κράτος στη Θεσσαλονίκη η ίδια η κυβέρνηση.
Αυτοδιαλύθηκε, καταργήθηκε η κυβέρνηση και έμεινε ο λαός, ο οποίος μπροστά στο κενό έδειξε την παρουσία του και έγιναν οι παρελάσεις που έχουν οριστεί έξω από τα στρατιωτικά τμήματα. Παρέλασαν οι Μακεδονομάχοι, παρέλασαν άλλοι φορείς,  πολιτειακοί, σωματειακοί, σύνδεσμοι κ.α. Και έγιναν και τα εξής καταπληκτικά στην άλλη Ελλάδα. Στη Σύρα και στη Χίο εγκατέστησαν στις εξέδρες των επισήμων νέα παιδιά και παρήλασαν μπροστά τους.
«Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Το μήνυμα είναι φοβερό, αποκαλυπτικό, Ο λαός παρελαύνει και υποκλίνεται μπροστά στο μέλλον της χώρας μπροστά στα παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας. Το μήνυμα είναι καταπληκτικό. Και στο Ηράκλειο της Κρήτης, έγινε μία  άλλου είδους εκδήλωση, αλλά το ίδιο σημαντική.
Έβαλαν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην εξέδρα και παρήλασαν μπροστά τους. Θέλω να πω ότι, ευτυχώς που ο λαός μας με πολύμορφους τρόπους αποδεικνύει τη ζωντάνια του μπροστά στα καινούργια γεγονότα. «Όχι» πριν από 71 χρόνια στον εισβολέα, «Όχι» σήμερα στην προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα σε προτεκτοράτο. «Όχι» απέναντι στην καινούρια προσπάθεια να υποδουλωθεί η χώρα (να το πω έτσι), ξανά στους Γερμανούς.
«Η ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ»
Στη Λάρισα τα νέα παιδιά ήταν αυτά που δώσαν το στίγμα και ειδικότερα οι αριστούχοι μαθητές, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες, που αποδοκίμασαν και μούντζωσαν τους επισήμους και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα με έναν διαφορετικό τρόπο.
«Ναι αυτή η πολυμορφία έκφρασης δείχνει τη ζωντάνια του λαού μας. Σημαίνει ότι δεν υπήρχε ένα ενιαίο κέντρο που έλεγε να γίνει παντού το ίδιο.
Όταν έγινε κάτι διαφορετικό στη Σύρα, στη Χίο, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα και όπου αλλού έγιναν παρόμοια γεγονότα σημαίνει ότι δεν υπήρχε ένα ενιαίο κέντρο που τα κατηύφθηνε. Σημαίνει ότι αυτόβουλα ο ελληνικός λαός αντέδρασε, με διαφορετικό τρόπο εδώ ή εκεί και έδειξε την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στην καινούργια προσπάθεια να υποδουλωθεί οικονομικά και πολιτικά ο ελληνικός λαός, διότι στρατιωτικά, δυστυχώς δεν είμαστε ανεξάρτητο έθνος, με το ΝΑΤΟ και με τις στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας και με τις εντολές που δίνονται να πηγαίνει ο ελληνικός στρατός πότε στο Κόσσοβο, πότε στο Αφγανιστάν, πότε στον Περσικό Κόλπο και πότε στα παράλια της Παλαιστίνης».
«ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»
Μπορεί ο κ. Κάρολος Παπούλιας να μην προέτρεψε την κυβέρνηση να πάμε σε εκλογές. Η χώρα, αργά η γρήγορα, θα οδηγηθεί στις κάλπες και θα μιλήσει ο λαός. Η επόμενη μέρα των εκλογών ποια θα είναι για την Ελλάδα;
«Υπάρχει μία τέτοια αντίληψη που λέει εάν δεν έχουμε προσδιορίσει το τι θα γίνει την άλλη μέρα δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι πολύ εξουσιαστικό, αυταρχικό και προέρχεται απ’ αυτούς που θέλουν να προσδιορίζουν τα γεγονότα.
Ανήκω στην Αριστερά. Οι δημοσκοπήσεις όλες λένε ότι η Αριστερά δεν κερδίζει την αγανάκτηση του λαού κι όμως λέω ότι πρέπει να πάμε στις εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Δεν προσδιορίζεται αν θα πάμε στις εκλογές από το τι θα βγει.
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
Εκείνο που προσδιορίζει να πάμε σε εκλογές είναι, όπως σας είπα, η πλήρης αναντιστοιχία που υπάρχει σε όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση, σε όσα η κυβέρνηση κάνει, στην αναντιστοιχία απέναντι στο Σύνταγμα που το παραβιάζει κατάφορα και εξόφθαλμα, απέναντι στο ότι είναι πασιφανέστατη, κι όχι μόνο από δημοσκοπήσεις, η έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού προς την κυβέρνηση που χειρίζεται τα θέματα, ακόμα κι από εκείνους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ. Είναι αντίθετο με το εθνικό φρόνημα που δεν θέλει να μετατραπεί η Ελλάδα σε προτεκτοράτο, απέναντι στην ίδια την εθνική ύπαρξη και υπόσταση του έθνους που ξεπουλάει την Ελλάδα. Για όλους αυτούς τους βάσιμους και ουσιαστικούς λόγους η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όχι μόνο είναι αναγκαία αλλά αποτελεί και λειτουργία της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Πρέπει να πάμε σε εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».
«ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ερωτηθείς για την στάση της Αριστεράς, μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο και στην  πολυδιάσπαση που επικρατεί στο χώρο της, και στο ενδεχόμενο μίας πρωτοβουλίας για ενιαία στάση ο κ. Γλέζος δήλωσε:
«Το κάνουμε μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και με άλλους 11 πάρα πολύ γνωστούς στον κόσμο της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης. Δεκατρείς αγωνιστές απευθύνουμε μία έκκληση και θα δείτε θα συνοδευθεί και από άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που λένε τι πρέπει να κάνει η Αριστερά. Αλλά το θέμα δεν είναι τι θέλει και κάνει η Αριστερά. Το θέμα είναι που πάμε. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;
Αν δεν πάμε για εκλογές, αναλαβαίνουν την ευθύνη αυτή που διακυβερνούν τη χώρα;  Είναι τόσο αναίσθητοι και δεν έχουν κατανοήσει που πάμε;
«ΜΑΝΩΛΗ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΕΙΝΑΣΕΙ, ΕΓΩ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΩ…»
Έρχονται άνθρωποι και με βρίσκουν κα μου λένε. «Μανώλη, όταν το παιδί μου πεινάσει, εγώ δεν θα αφήσω να πεινάσει, θα σκοτώσω… Δεν θα αυτοκτονήσω..».
Αυτό το έχουν συλλάβει, που θα οδηγήσει η ανεξέλεγκτη οργή;
Δεν θα συμφωνήσω με τα γιαουρτώματα, με τα χτυπήματα, με τις ύβρεις. Αλλά, λέω ως εδώ και μη παρέκει! Εδώ, βρίσκεται η προνοητικότητα όσων θέλουν να λέγονται ότι είναι πολιτικοί. Που θα πάμε;»
«ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε να συνομιλήσουμε μαζί του, στον Palace 9.14, και κλείνει στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα για την αναζήτηση της αλήθειας, ελπίζοντας να πάμε σε εκλογές.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ, πιστεύω, ότι όσοι με άκουσαν δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου. Θέλω να με αντικρούσουν, αλλά με επιχειρήματα. Και στην προσπάθεια να με αντικρούσουν θα βρεθεί η αλήθεια. Ζητώ από τον κάθε πολίτη να μην αποδέχεται ότι του λέει ο οποιοδήποτε άλλος και μάλιστα οι πολιτικοί, να το αντικρούει, με επιχειρήματα βέβαια, και στην προσπάθεια να βρει επιχειρήματα θα βρει την αλήθεια. Με την ελπίδα να μην οδηγηθούμε σε χειρότερες καταστάσεις, με την ελπίδα να πάμε σε εκλογές, το διέξοδο της Δημοκρατίας, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά για την τιμή στην 28ηΟκτωβρίου».
ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Ο Χάρρυ Κλυνν στέλνει στο διάολο τους πολιτικούς

«Στο… διάολο» στέλνει ο Χάρρυ Κλυνν τον Γιώργο Παπανδρέου!
Γ. Α. Παπανδρέου: «Βεβαίως, η Κρήτη είναι σ’ αυτή τη γειτονιά, πολύ κοντά σε πολλές από τις χώρες που έζησαν επαναστάσεις και αλλαγές… Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Η Κρήτη έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο, με το Μουσουλμανικό κόσμο, και επιθυμεί να διατηρήσει αυτούς τους δεσμούς και να σφυρηλατήσει νέους. Λόγω των δικτατορικών καθεστώτων, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν από τον Ψυχρό Πόλεμο και όχι μόνο, ακόμα και λόγω του Μεσανατολικού, πολλοί από αυτούς τους δεσμούς είχαν σπάσει. Οφείλουμε να τους αποκαταστήσουμε»
Καλά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου…
Αυτό το φύραμα της πολιτικής ψηφίσαμε να μας κυβερνήσει; Αυτό το σίχαμα που αφού τακτοποίησε τα του οίκου του, αλτρουιστικά σκεπτόμενος, ετοιμάζεται να βρει λύση και στα προβλήματα του Αραβικού κόσμου;
Για ποια δικτατορικά καθεστώτα μιλάς ρε απόβρασμα της πολιτικής;
Μέχρι προ ολίγου έτρεχε πίσω από τους δικτάτορες, τους έγλυφες, τους αποκαλούσες αδελφούς και έπαιρνες και τα αυτόγραφά τους!!!!
Ποιον κοροϊδεύεις ρε αληταρά; Για τόσο ηλίθιους μας περνάς ρε πουλημένο τομάρι; (Δείτε το βίντεο)
Η Κρήτη είναι Ελλάδα ρε ανιστόρητο κουμάσι, εκτός και αν αποφάσισες να την πουλήσεις στα κωλοαφεντικά σου…
Τι ιστορικούς δεσμούς μπορεί να έχει μια περιφέρεια της Ελλάδας με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο; Εκτός και αν θεωρείς την Κρήτη ανεξάρτητο κράτος… Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό πανύβλακα;
Θα σε ξεσκίσουν οι Έλληνες και πρώτοι από όλους οι περήφανοι Κρήτες, με τα ίδια τους τα χέρια…
Άει στο διάολο κωλοφάρα…

Συνεχίζονται οι προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ

Συνεχίζονται οι προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ιδιοκτήτης με εισόδημα 361 ευρώ καλείται να πληρώσει 350 ευρώ

Στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας παράλληλα και αίτημα πενίας,ζητώντας δηλαδή η Πολιτεία να του ορίσει δικηγόρο, προσέφυγε ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων που καλείται να πληρώσει ειδικό τέλος στη ΔΕΗ 350 ευρώ ,την ώρα που το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχεται στα 361 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης λόγω οικονομικής αδυναμίας συνέταξε μόνος του την προσφυγή του υποστηρίζοντας ότι η πληρωμή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ αποτελεί γι αυτόν δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος λόγω του πενιχρού εισοδήματός του. Σε περίπτωση μάλιστα που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος η ζημιά που θα υποστεί, όπως λέει, θα είναι ανεπανόρθωτη, ειδικά μέσα στους χειμερινούς μήνες. Ο προσφεύγων ζητά να κριθεί από το δικαστήριο παράνομος και αντισυνταγματικός ο νέος φόρος.

Εξάλλου, τόσο στο ΣτΕ όσο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο συνεχίζεται η κατάθεση ανάλογων προσφυγών για το «χαράτσι» στη ΔΕΗ . Συγκεκριμένα ο δικηγόρος των Αθηνών Αντώνης Αργυρός προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας την ακύρωσή του, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας κατέθεσε ανάλογη αίτηση στο ΣτΕ.


Ρακόμελο το σπιτικόν! Το ελιξίριο των μυημένων!


Από καταπραϋντικό για το κρύωμα, από θεραπευτικό για κάθε γνωστή και άγνωστη πάθηση μέχρι και θερμαντικό μέσο για τα κρύα του χειμώνα, το ρακόμελο έχει υμνηθεί όσο λίγα ελληνικά ποτά. Και δικαίως!
Πιες το ζεστό για να φτιάξεις κεφάλι ή απόλαυσέ το κρύο ως απεριτίφ πριν το φαγητό, το ρακόμελο πάει με όλα. Μόνο προσοχή, γιατί το μέλι και το άρωμά του συνήθως ξεγελάνε τους αμύητους και καταλήγουν να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους: στο φαινομενικά αθώο ποτό με τη γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε ποσότητα και δύναμη η ρακή!
Τι θα χρειαστείς
  • 1 λίτρο ρακή καλής ποιότητας
  • 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)
Πώς το φτιάχνεις
1. Τοποθετείς σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά.
2. Τα βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας ωστόσο να μην πάρει φωτιά το μείγμα από τις αναθυμιάσεις της ρακής.
3. Μόλις πάει να πάρει βράση, κατεβάζεις την κατσαρόλα από το μάτι, τη σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις το θαυματουργό μείγμα τουλάχιστον 10 λεπτά για να πάρει όλα τα αρώματα.
4. Σουρώνεις και είσαι έτοιμος!
Αν σου περισσέψει ρακόμελο (κάπως δύσκολο!), το αποθηκεύεις πάντα σε γυάλινο μπουκάλι.
Καλά κεφάλια!

delamagen.gr

14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!

Αν η χρονομηχανή του Κύρου Γρανάζη υπήρχε στην πραγματικότητα και επιχειρούσατε μια μικρή βόλτα δύο-τρεις δεκαετίες πιο πριν, τι θα διαπιστώνατε; Θυμάστε ότι δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και παρ’ όλα αυτά επιζούσαμε με ένα ταπεινό… σταθερό με καλώδια; Έχετε ξεχάσει ότι το «κουτί» στο σαλόνι δεν μας έδινε την επιλογή να αλλάξουμε τα κανάλια –εκείνα τα ελάχιστα που υπήρχαν- με τηλεκοντρόλ; Την προετοιμασία για τις εκδρομές που περιελάμβανε απαραιτήτως μια στάση στο φωτογραφείο για να αγοράσετε φιλμ;
Όλα αυτά υπάρχουν σαν αναμνήσεις για όλους εμάς που τα ζήσαμε εκείνα τα -πιο απλά- χρόνια, αλλά αν χρειάζεται έστω και λίγη προσπάθεια για να τα θυμηθούμε, σκεφτείτε πόσες είναι οι πιθανότητες να τα θυμούνται ή να τα γνωρίζουν καν όσοι ενηλικιώνονται τώρα και οι γενιές που έπονται αυτών. Δείτε ποια αγαπημένα μας αντικείμενα που φάνταζαν σαν «αιχμή της τεχνολογίας» τότε, υπάρχουν πλέον στο πιο βαθύ σκοτάδι της αποθήκης μας ή στο χρονοντούλαπο, παρέα με άλλες παρελθούσες μόδες.
Φορητό κασετοφωνάκι
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Πολύ πιο ογκώδες από τα iPod και τα μικροσκοπικά mp3 players του σήμερα, κι όμως, δεν μας ένοιαζε καθόλου. Η «ιεροτελεστία της κασέτας» που περιείχε αυτοσχέδια compilations με «Ξένα Διάφορα» και ο ήχος του rewind είναι κάτι περιττό για την σημερινή ψηφιακή τεχνολογία, αλλά πάντα θα θυμόμαστε τους προγόνους των φορητών CD players και των memory cards που στοιβάζουν εκατοντάδες τραγούδια στο κινητό μας.
Ραδιόφωνο με βελόνα
Επιστρέφουμε στη μουσική, για να θυμηθούμε τα παλιά μας ραδιόφωνα, στα οποία η επιλογή του σταθμού γινόταν με το γύρισμα της βελόνας. Ποτέ δεν ξέραμε αμέσως ποιον σταθμό ακούγαμε, καθώς δεν υπήρχαν led οθόνες για να μας ενημερώσουν για την ακριβή συχνότητα, για το τραγούδι που ακούγεται και για την αφιέρωση του Τάκη στη Σούλα που της λείπει πολύ. Ακόμη και ο ήχος των παρασίτων που ακουγόταν στο ενδιάμεσο των εναλλαγών της βελόνας ίσως κάποτε ξεχαστεί τελείως.
Σταθερό τηλέφωνο με καντράν και καλώδια
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Και μιας και το αναφέραμε, το κινητό ήρθε να μας βρει κάποια στιγμή μέσα στα ‘90s, για να μπει στην καθημερινότητά μας και να μην ξαναβγεί μέχρι και σήμερα. Μέχρι τότε, η μόνη τηλεφωνική επικοινωνία γινόταν με τα χαριτωμένα τηλέφωνα που διέθεταν στρογγυλό καντράν, στο οποίο έπρεπε να γυρίσεις τα νούμερα ώστε να σχηματίσεις τον αριθμό, και φυσικά να μείνεις στο ίδιο μέρος κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος. Αν έλεγε κάποιος στα παιδιά του 2020 ότι υπάρχει κι άλλο τηλέφωνο εκτός από το ασύρματο και ότι η αναγνώριση κλήσης κάποτε δεν υπήρχε ως έννοια, δεν νομίζουμε ότι θα καταλάβαιναν για τι πράγμα τους μιλάνε – να’ ναι καλά οι παλιές ταινίες, μέσα από τις εικόνες των οποίων θα επιβιώσουν οι παλιές συσκευές.
Δίσκοι βινυλίου
Οι περισσότεροι έχουν ακόμη την συλλογή τους, φυλάσσοντάς την με καμάρι σε κάποιο ράφι. Άλλοι τους ακούνε ακόμη, στα πικ απ που λειτουργούν και σήμερα, για χάρη των νοσταλγών της βελόνας. Η νέα γενιά, όμως, που έχει συνηθίσει στον αψεγάδιαστο ήχο των mp3, mp4 και άλλων αρχείων με κατάληψη τριών χαρακτήρων, θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως έχουν κάποιο νόημα οι θορυβώδεις στροφές των παλιών δίσκων. Οι ίδιες θορυβώδεις στροφές που κάνουν τους δίσκους αψεγάδιαστους και αντικείμενα-φετίχ για όσους μεγάλωσαν με αυτούς.
Κιμωλία
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Ο γοητευτικός της ήχος όταν γράφει πάνω σε μαυροπίνακα, ο ανατριχιαστικός για πολλούς ήχος της όταν τρίζει και η σκόνη που αφήνει στα χέρια του άτυχου μαθητή που τον σήκωσαν στον πίνακα είναι αναμνήσεις που όλοι έχουμε από τα σχολικά μας χρόνια. Διόρθωση: Όχι όλοι, αφού η νέα χιλιετία έφερε την σταδιακή αντικατάστασή τους από μαρκαδόρους και μεταλλικούς πίνακες, που στέρησαν τις τάξεις από την ρετρό εικόνα τους και τους μαθητές από την αγγαρεία του πλυσίματος του σφουγγαριού.
Δραχμές
Το κατοστάρικο, με το οποίο μπορούσες να αγοράσεις μια τυρόπιτα, το πράσινο πεντακοσάρικο, ο Κολοκοτρώνης στο πεντοχίλιαρο και ο Παπανικολάου στο δεκαχίλιαρο κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι μέχρι να αποσυρθούν για το χατίρι της ευρωζώνης. Όσοι βρίσκονται τώρα στην εφηβεία μάλλον δεν γνωρίζουν καν πώς μοιάζουν. Επιφυλασσόμαστε βέβαια, γιατί είναι πιθανόν να τις ξαναχρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις…
Γραφομηχανή
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Όταν ακόμη και τα αρχεία Word μοιάζουν δεδομένα και κλασικά, οι σελίδες που έχουν τυπωθεί σε γραφομηχανή, με την χαρακτηριστική παλιομοδίτικη γραμματοσειρά και το γύρισμα του μηχανισμού κάθε φορά που τελειώνει η αράδα φαντάζει πολύ μακρινή ανάμνηση. Τόσο, που έχει θέση μόνο σε παλιά θρίλερ όπου τα απειλητικά σημειώματα του δολοφόνου γράφονται σε γραφομηχανή για να μην αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας. Πρόσφατα, μάλιστα, έκλεισε και το τελευταία εργοστάσιο γραφομηχανών στον κόσμο, οπότε όσοι πρόλαβαν… την γραφομηχανή είδαν.
Walkie Talkie
Το αγαπημένο gadget των παιδιών των ‘80s και των ‘90s διέθετε την επαναστατική λειτουργία τηλεπικοινωνίας από κάποια απόσταση χωρίς καλώδια. Η τεχνολογική εξέλιξη δηλαδή των πλαστικών ποτηριών που συνδέαμε με κλωστή και επιδιδόμασταν στην εμπειρία, την οποία αργότερα αντικατέστησαν τα κινητά τηλέφωνα, που κυκλοφορούν σήμερα ακόμη και στα δημοτικά σχολεία.
MS DOS
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Τα Windows είναι πλέον δεδομένα, τα λειτουργικά συστήματα πολλαπλασιάστηκαν και οι οθόνες των laptop και των tablet PC δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύχρηστες. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τις πρωτόγονες, όπως θα φάνταζαν σήμερα, οθόνες με τα MS DOS, τις τετράγωνες δισκέτες που έμπαιναν στην προσαρτημένη «κεντρική μονάδα» και τα πράσινα γράμματα που αναβόσβηναν σε μαύρο φόντο, όταν ακόμη ο Bill Gates και ο Steve Jobs πειραματίζονταν.
Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ
Αν ρωτούσετε έναν «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας, θα σας έλεγε ότι η αναλογική μηχανή και η ποιότητα του φιλμ παραμένουν ακόμη και σήμερα άφταστα από την ψηφιακή τεχνολογία. Και θα είχε δίκιο. Ωστόσο, για όλους όσους η φωτογραφική μηχανή σημαίνει αναμνηστικές φωτογραφίες και τοπία από τα ταξίδια, το βαρβάτο ποσό που έπρεπε να πληρώνουν στο φωτογραφείο της γειτονιάς για την εμφάνιση, και το άγχος να μην τελειώσουν οι 36 στάσεις του φιλμ και να μην βγουν με κόκκινα μάτια, είναι πια μακρινό παρελθόν. Οι μικρές ψηφιακές compact μηχανές και οι «στάσεις» που πλέον μετρούνται σε gigabytes έχουν λύσει πολλά χέρια και έχουν γεμίσει πολλούς υπολογιστές, αλλάζοντας εδώ και χρόνια την φωτογραφική μας καθημερινότητα.
Dial-up συνδέσεις
Θυμάστε τον χαρακτηριστικό ήχο που ακουγόταν από το μόντεμ στο desktop σας, κάθε φορά που «καλούσατε» για να μπείτε στο internet; Οι ταχύτητες χελώνας και το τηλέφωνο που «μιλούσε» μέχρι να εμφανιστεί η επαναστατική επιλογή του ISDN σήμερα επιβιώνουν είτε ως retro ringtone, είτε ως λύση ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, η απαγόρευση του διαδικτύου στην Αίγυπτο επανέφερε το dial up στην καθημερινότητα των εξεγερμένων.
Τηλεκάρτες
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!«Πριν τελειώσουμε τελειώνει η τηλεκάρτα…» τραγουδούσαν κάποτε πατέρας και γιος Βαρδή. «Μα καλά, δεν είχαν ένα 3G δίκτυο, ένα Skype, έστω ένα καρτοσυμβόλαιο με απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας να κάνουν την δουλειά τους;» θα σκεφτόταν ένας σημερινός έφηβος. Όχι, δεν είχαν τίποτα από αυτά, και τα καρτοτηλέφωνα που στέκονται σήμερα ερημωμένα στις πλατείες ήταν η λύση όταν χρειαζόμασταν να επικοινωνήσουμε από τον «έξω κόσμο». Οι τηλεκάρτες, μάλιστα, υπήρξαν αντικείμενα-φετίχ και συλλέγονταν μετά μανίας από πολλούς «χομπίστες», που είχαν βρει σε αυτές μια εναλλακτική από τα γραμματόσημα.
Το τρένο-«καρβουνιάρης»
Μπορεί οι εποχές που το τρένο χρειαζόταν κάρβουνα για να προχωρήσει να απέχουν πολλές δεκαετίες, αλλά ακόμη και για τις τελευταίες γενιές, η λέξη «καρβουνιάρης» επιβίωσε, περιγράφοντας το παλιό τρένο που προχωρά πιο αργά και από υπερήλικη χελώνα. Σήμερα, μπορεί το χρέος του ΟΣΕ να μετριέται σε δισεκατομμύρια και η εξυπηρέτηση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τα intercity, ο προαστιακός και οι συρμοί με τον κλιματισμό και τα βελούδινα καθίσματα δεν δικαιολογούν τον αναχρονιστικό όρο (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).
VHS
Ή αλλιώς, Video Home System. Οι βιντεοκασέτες που μεσουράνησαν στα «μαρτυρικά» ‘80s φιλοξένησαν στις μαγνητικές τους ταινίες πολλές καλτ παραγωγές, αλλά και όλα τα blockbusters του Hollywood, πριν έρθει στην ζωή μας το DVD. Οι περισσότεροι από εμάς, άλλωστε, ακόμη αποκαλούμε τα καταστήματα ενοικίασης ταινιών «video club», παρ’ ότι όλα έχουν φροντίσει να μετατραπούν σε «DVD store» και να ξεφορτωθούν τις ορθογώνιες κασέτες που σκονίζονταν στις αποθήκες τους.

Μαθήματα ανθρωπιάς από τον Ηλία Μαμαλάκη

Μαθήματα ανθρωπιάς από τον Ηλία Μαμαλάκη

Παραδίδει μαθήματα μαγειρικής στις κρατούμενες φυλακών Κορυδαλλού

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Ηλίας Μαμαλάκης αποδεικνύει ότι είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευαίσθητος, που γνωρίζει τα προβλήματα της κοινωνίας και θέλει πραγματικά να βοηθήσει όσους μπορεί με τον δικό του τρόπο.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης τον τελευταίο καιρό περνάει πολύ συχνά τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, αφού δίνει τη δική του χείρα βοηθείας στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών.

Ο γνωστός σεφ, όπως δημοσιεύει σήμερα η «Espresso», προσφέρει χαρά, γνώσεις και δημιουργική απασχόληση στις κρατούμενες των φυλακών. Ο Ηλίας Μαμαλάκης δίνει μαθήματα μαγειρικής που συνδυάζει εκτός από τις σωστές δοσολογίες των υλικών για ένα νόστιμο αποτέλεσμα και τις πληροφορίες τόσο για τη γαστρονομική παράδοση όσο και για τη... λαογραφία κάθε πιάτου.

Εκτός από την κοινωνική προσφορά του στις κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού, υπάρχει άλλη μια δραστηριότητα που τον τελευταίο καιρό έχει συνεπάρει τον Ηλία Μαμαλάκη.

Πρόκειται για το «Διαστημότρενο του κ. Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα», την πρώτη επί σκηνής παρουσίαση του θεατρικού που έχει γράψει ο Ηλίας Μαμαλάκης για το παιδικό θέατρο. 

Στην Αλβανία «μεταναστεύουν» οι Ελληνικές επιχειρήσεις

Στην Αλβανία «μεταναστεύουν» οι Ελληνικές επιχειρήσεις
Έλληνες επιχειρηματίες αναζητώντας διέξοδο από την κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας καταφεύγουν στη γειτονική Αλβανία.
Ήδη μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων έχουν μεταφερθεί εκεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα δέχτηκε τον 2010 περίπου 400 αιτήματα από ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πληροφορίες για την αγορά της Αλβανίας. Μάλιστα και για το 2011 ενδιαφέρον έδειξαν άλλες τόσες επιχειρήσεις.
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ενδιαφέρονται για εξαγωγή ή ακόμα και για εγκατάσταση. Την ίδια ώρα πάντως από στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει πως ελληνικές εξαγωγές προς την Αλβανία συνεχίζουν να αυξάνονται.
Σήμερα στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 270 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ενώ πάνω από 100 αξιόλογες αλβανικές επιχειρήσεις σχετίζονται με την Ελλάδα.
Η πλειονότητα των εταιρειών εδρεύει στα Τίρανα και στην Κορυτσά, ενώ οι τομείς όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις είναι ο τραπεζικός, οι τηλεπικοινωνίες, η πληροφορική, ο κατασκευαστικός, η παραγωγή και εμπορία δομικών υλικών, η παροχή υπηρεσιών υγείας, η παροχή νομικών – φοροτεχνικών και λογιστικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, η εμπορία πετρελαιοειδών, η παραγωγή – μεταποίηση και εμπορία ειδών διατροφής, ένδυσης – υπόδησης και ευρείας κατανάλωσης, η εστίαση, το εισαγωγικό εμπόριο και άλλα.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ερευνα σε βάρος της Τιμοσένκο για συμβόλαιο θανάτου

Ερευνα σε βάρος της Τιμοσένκο για συμβόλαιο θανάτου
Εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει φυλακιστεί για κατάχρηση εξουσίας, ενέχεται στη δολοφονία ενός μέλους της βουλής, θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian επικαλούμενο πηγή των διωκτικών αρχών.
Η εκπρόσωπος της Τιμοσένκο Νατάλια Λισόβα απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας «αυτό είναι παράλογο» και συμπλήρωσε ότι «η επιθυμία της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί την αντιπολίτευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
Η έρευνα αφορά την δολοφονία, το 1996, από έναν πληρωμένο εκτελεστή, του βουλευτή Γεβγκέν Σέρμπαν, μετέδωσε το Unian επικαλούμενο τον αντιεισαγγελέα Ρενάτ Κούζμιν. Ο Σέρμπαν είχε δολοφονηθεί σε ένα αεροδρόμιο.
Ο Κούζμιν φέρεται να είπε ότι οι αρχές έχουν στοιχεία που καταδεικνύουν πως η Τιμοσένκο μπορεί να ενέχεται στο έγκλημα μαζί με τον Πάβλο Λαζαρένκο, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός την εποχή της δολοφονίας κι έκτοτε έχει φυλακιστεί στις ΗΠΑ για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.
«Έχουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ανάκρισης ενός μάρτυρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο οποίο ο μάρτυρας δηλώνει απερίφραστα ότι ο φόνος του Σέρμπαν πληρώθηκε από λογαριασμούς των Λαζαρένκο και Τιμοσένκο», φέρεται να δήλωσε ο Κούζμιν.
Συνεργάτες του Λαζαρένκο είπαν σε ουκρανικά ΜΜΕ ότι διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμιξή του στο φόνο.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews