Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Μα τι κάνετε; Θα χάσετε το δημοψήφισμα»

«Μα τι κάνετε; Θα χάσετε το δημοψήφισμα»Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα έδειξαν Άγκελα Μέρκελ-Νικολά Σαρκοζί στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο της G-20 στις Κάννες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η καγκελάριος της Γερμανίας και ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι την ώρα που μιλούσε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός τους εξήγησε πως η διεξαγωγή εκλογών θα είχε ως αποτέλεσμα την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα αναλύοντας παράλληλα τα θετικά του δημοψηφίσματος. Ωστόσο, Μέρκελ-Σαρκοζί είπαν στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Τι είναι αυτά που κάνετε; Θα το χάσετε το δημοψήφισμα».
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου και τόσο στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε πως εξεπλάγη από τις αντιδράσεις των δύο Ευρωπαίων ηγετών.
«Οι εταίροι μας ήθελαν να πηγαίνουν όλα ρολόι, σαν ρομπότ, χωρίς εκλογές και δημοψηφίσματα που θέτουν δύσκολα ερωτήματα», είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Βήμα. Προσέθεσε δε, πως η απόφαση για δημοψήφισμα προκάλεσε θετικό σοκ.
Παράλληλα, στη συνεδρίαση η οποία δεν έγινε σε διόλου καλό κλίμα και μάλιστα ακούστηκαν εκφράσεις του… πεζοδρομίου. Χαρακτηριστικά ο Ζοζέ Μπαρόζο μιλούσε με απαξιωτικό ύφος ενώ ο κ. Σαρκοζί έθεσε θέμα «παγώματος» της 6ης δόσης.
ΠΗΓΗ: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews