Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Το τοπίο καθάρισε


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Με τον Βοριά που φύσηξε τις τελευταίες μέρες πάνω από το βρωμερό βουρκώδες τέλμα της πολιτικής σκηνής, το πολιτικό τοπίο ξεκαθάρισε και μέσα από το βόρβορο αναδύθηκαν κάποιες, καλά κρυμμένες στά κατακάθια του, αλήθειες ιστορικής σημασίας:


1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: Η ΝΔ, διά στόματος του αρχηγού της, ομολόγησε ότι “..με την προς υπογραφή Δανειακή Σύμβαση δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ούτε και με την πρώτη. Είχαμε διαφωνία μόνο για το μίγμα της οικονομικής πολιτικής ....” .

Άρα, τα περί “αντιμνημονιακής” θέσης της ΝΔ, δεν ήταν παρά “σάλια για το πόπολο”...
Μη βγεί, λοιπόν, αύριο, ο Αντώνης και αρχίσει πάλι τα ίδια σάλια, περί αντίθεσης της ΝΔ στο “μνημόνιο” κλπ. Η “αντιμνημονιακή” του θέση τάφηκε από ένα τρεκλίζον άδειο κοστούμι, μαζί με την κυβερνητική λαιμαργία του, αποκαλύπτοντας και τον (χαμηλότατο) βαθμό της πολιτικής οξυδέρκειας του Αντωνάκη.

2. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η (διά των πλέον επισήμων και εγκύρων χειλέων) προηγούμενη ομολογία/αποκάλυψη, (περί “αντιμνημονιακής” θέσης της ΝΔ) σε άμεση συνάρτηση με την ευρεία αποδοχή τής διευκρίνησης αυτής από την Ερυρωπαϊκή ηγεσία Σαρκοζί/Μέρκελ, αποκαλύπτει και στον τελευταίο αμφισβητία Έλληνα πολίτη, την πλήρη ταύτιση της στρατηγικής επιλογής των δύο “κομμάτων εξουσίας”, στην αποδοχή της (άνευ όρων,σε ξένους), παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας μας επί του πλέον ζωτικού στρατηγικού χώρου της Πατρίδας, αυτού της Οικονομίας μας.

Ομολογήθηκε αβίαστα, λοιπόν, ότι η Σκύλλα και η Χάρυβδις, αποτελούν τα δύο κεφάλια του ίδιου τέρατος, της κομματοκρατίας.

Μόνον οι βαθιά λοβοτημημένοι εγκέφαλοι Ελλήνων πολιτών θα συνεχίσουν να εξαπατώνται, πλέον, και να θεωρούν τη ΝΔ και το Πα.Σο.Κ. σαν δύο διαφορετικές επιλογές.

3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: Η δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Βουλή, είναι “όλα τα λεφτά”.
Τα λέει “όλα”, δηλαδή αναφέρεται στον πυρήνα της υπόθεσης. Και τα λέει για να τα ακούσουν οι συνεδριάζοντες στις Κάννες δανειστές/πάτρωνες τού καθεστώτος πολιτικού συστήματος, γιατί αυτούς ενδιαφέρει, κυρίως, αφού όλο το ζουμί της υπόθεσης είναι η δέσμευση του συνόλου της περιουσίας της Ελληνικής κοινωνίας και κράτους, υπέρ αυτών που οι Ευρωπαίοι “ηγέτες” εκπροσωπούν, που δεν είναι άλλοι από την Ευρωπαϊκή οικονομική Ολιγαρχία, τράπεζες και βιομηχανία (αυτούς που προ ημερών επισκέφθηκαν (με υπερεκατονταμελή επιτροπή) το προς εκποίηση οικόπεδο “Ελλάς” με τον υφιστάμενό τους Αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανικής Κυβέρνησης, χερ Φίλιπ Ρέσλερ).

Και, να τί είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη Βουλή : «Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι ευρύτερης ευθύνης. θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να επιβεβαιώσει αμέσως τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Η νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και θα ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας”.

Διευκρινίζεται ότι, οι “υποχρεώσεις της χώρας” που πρέπει να ολοκληρωθούν, είναι η, μέσα από τη νέα σύμβαση και το νέο μνημόνιο (που θα υπογράψει η νέα “κυβέρνηση εθνικής ευθύνης”), πλήρης μεταβίβαση κάθε περιουσιακού στοιχείου της Ελληνικής επικράτειας στη διάθεση των δανειστών μας.

Αυτό θα γίνει με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, με την οποία, εκτός άλλων διατάξεών της, όλα τα δάνεια θα εμπίπτουν πλέον στο Αγγλικό Δίκαιο, (από το Ελληνικό που είναι τώρα), με ότι αυτό σημαίνει, ενώ η μή πληρωμή μίας δόσης, θα καθιστά ληξιπρόθεσμες όλες τις επόμενες (!!!), η έγκαιρη πληρωμή των οποίων είναι εγγυημένη από το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού κράτους (!!!)

4. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει καθαρά η γυμνή και μεγάλη αλήθεια του ακανθώδους προβλήματος της Ελληνικής κοινωνίας : Το πρόβλημα δεν είναι ΑΝ θα πτωχεύσουμε ή ΔΕΝ θα πτωχεύσουμε.

ΈΧΟΥΜΕ ΉΔΗ ΠΤΩΧΕΎΣΕΙ σαν κράτος και έχουμε οικτρά φτωχύνει, (όχι μόνο οικονομικά) σαν κοινωνία.

Το πραγματικό πρόβλημα (πού η προπαγάνδα αποκρύπτει από τον λαό, για ευνόητους λόγους) είναι αν, προκειμένου να ανακάμψουμε από την πτώχευσή μας θα κρατήσουμε, μαζί με την εθνική κυριαρχία μας, τη διαχείριση των περιουσιακών μας στοιχείων εμείς οι ίδιοι, ή θα αφήσουμε και θα παραδώσουμε τη διαχείρισή τους στους δανειστές μας, παραδίδοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε όλο τον κόσμο από ελεύθερους πολίτες, χωρίς πόλεμο...

5. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ: Η εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων των τελευταίων ημερών στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, οδηγεί στην καρδιά του προβλήματος, αποδεικνύοντας (μέσα από την παραπάνω “τέταρτη Αλήθεια”) ότι το πρόβλημα, στο βάθος του, δεν είναι οικονομικό αλλά είναι αμιγώς πολιτικό.

Ως εκ τούτου, ας αφήσουμε κατά μέρος τις προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις περί “άλλου μίγματος” της οικονομίας και άλλα παραπειστικά κουραφέξαλα, χρήσιμα μόνο για τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας. Η λύση του, λοιπόν, δεν βρίσκεται μέσα σε άλλα μίγματα, σμίγματα και στίγματα.

Η πολιτική λύση του, επιβάλλει την αποκατάσταση της απλής λογικής: Την έξοδό μας από το πνιγηρό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε, δεν μπορεί να την περιμένουμε και να την αναθέτουμε σ' αυτούς που μας οδήγησαν σ' αυτό, με δόλο ή από ηλιθιότητα.

Χρειαζόμαστε μία νέα, αμέτοχη στο έγκλημα, πατριωτική ηγεσία ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

Και τη χρειαζόμαστε επειγόντως, πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα της καθεστώσας Ολιγαρχίας, που κυβερνά τη χώρα υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας, με την παράδοση στους δανειστές μας, κάθε μελλοντικής δυνατότητάς μας να ορθοποδήσουμε.

6. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΗ: Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΆΛΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ να απαλλαγούμε, άπαξ και διά παντός, από την πληγή της ξένης εξάρτησης, μέσα από το ξερίζωμα της τροφού της, τής κομματοκρατίας και την αποκατάσταση της ζωοδότρας Δημοκρατίας.

Το καθεστώς πολιτικό σύστημα καταρρέει κάτω από το αβάσταχτο βάρος του τεράστιου εγκλήματός του, της υπερχρέωσης της χώρας σε συνδυασμό με την αφαίρεση κάθε δημιουργικής ικμάδας της.

Τώρα, που είναι ζαλισμένο, που το κεφάλι του δαγκάνει την ουρά του και τα νύχια του βγάζουν τα μάτια του, είναι η κατάλληλη ώρα να “το πιάσουμε στον ύπνο”.

Τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε. Και πρέπει να κινηθούμε αστραπιαία. Τα πράγματα δείχνουν ότι θα έχουμε το χρόνο να χτίσουμε την απαραίτητη οργάνωσή μας.

Πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτούμε, διότι δίπλα σ' αυτή τη μεγάλη ευκαιρία, καραδοκεί ο μέγας κίνδυνος να κυλήσουμε αμετάκλητα, χωρίς ορίζοντα επιστροφής, προς την άλλη πλευρά, στην ζοφερή κατοχή μας από την αδίστακτη Ολιγαρχία της “Διεθνούς του Χρήματος”, που έχει στήσει όλο το οικουμενικό “παιχνίδι” που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σ' όλο τον πλανήτη, με πρώτο στόχο και πρώτο κάστρο προς άλωση, τη μικρή Ελλάδα μας. Γι αυτό τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα επάνω μας.

7. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΒΔΟΜΗ: Η “έκτη αλήθεια”, δείχνει το αυτονόητο: Οι Θερμοπύλες του 406 π.Χ, και η Πίνδος του 1940, έχουν μεταφερθεί μέσα στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος του 2011.

Η αυτοκρατορία του Σκότους, τότε, επιτέθηκε στην Ελλάδα σαν Πέρσες και μετά σαν Φασισμός/Ναζισμός. Σήμερα επιτίθεται σαν “Διεθνής του Χρήματος”.

Η Ελλάδα σε κανέναν από τους πολέμους και τις χιλιάδες μάχες που έδωσε στην ιστορία της, δεν κέρδισε γιατί υπερείχε ποσοτικά. Πάντα κέρδιζε παρατάσσοντας μικρότερες (αριθμητικά) δυνάμεις, γιατί είχε κάτι που δεν είχαν οι εχθροί της: Μία ηρωϊκή αποκοτιά που, σαν θεϊκό χάρισμα, πολλαπλασίαζε πάντοτε την ισχύ των όπλων της.

Ο Λεωνίδας δεν πολέμησε για να νικήσει (δηλαδή να μην αφήσει τους Πέρσες να περάσουν τα στενά) εκεί, στις Θερμοπύλες. Ο Λεωνίδας και οι 300 γενναίοι πατερο-παππούδες μας, πολέμησαν για να νικήσουν την (αναπόφευκτη) νίκη των Περσών εκείνης της μάχης. Και τη νίκησαν, πέφτοντας όλοι, μετά από μία θεϊκή και μυθική πιά, γιγαντομαχία, αφού μετά από σχετικά λίγα χρόνια οι Έλληνες (με τον Μεγαλέξαντρο) με το αίσθημα και τον αέρα του νικητή (που κληρονόμησαν από τον Λεωνίδα και τους 300 του), ξήλωσαν εκ βάθρων όλη την παντοκράτειρα Περσική αυτοκρατορία, στήνοντας τα νικηφόρα Μακεδονικά λάβαρα, σαν μεγαλοπρεπείς και δοξασμένες πόλεις, στα βάθη της Ασίας.

8. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΓΔΟΗ: Ο διεθνής αντίκτυπος και η αντίδραση/αντίσταση που μπορεί να σηκώσει σε όλο τον κόσμο η σθεναρή αντίσταση της Ελλάδας στην επίθεση που δέχεται πρώτη, από τη “Διεθνή του Χρήματος”, και “η πρώτη νίκη” που είναι εξαιρετικά σημαντική και που μπορούμε να καταγάγουμε, αποτελεί ακόμη έναν λόγο που πρέπει να μας προβληματίσει για το πόσο δυνατά πρέπει να αντισταθούμε, υπερασπιζόμενοι τις οικογένειες και την κοινωνία μας.

Η παγκόσμια κοινότητα έχει τα μάτια της επάνω μας. Ας τής δείξουμε, για άλλη μια φορά, ποιοί είναι οι Έλληνες. Ας τής σηκώσουμε κι αυτής το ηθικό και το αίσθημα αντίστασης στο σκοτάδι που απειλεί όλο τον πλανήτη.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να τους βοηθήσουμε για να μας βοηθήσουν, με τη σειρά τους.
Ο αέρας της διεθνούς αλληλεγγύης των Δημοκρατικών πολιτών, άρχισε να φυσά. Από την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, μέχρι τη Wall Street της Ν. Υόρκης.

Ας του δώσουμε εμείς ένα ακόμα δυνατό φύσημα. Μπορούμε.

Η αφύπνιση της νεολαίας μας που άρχισε να εκδηλώνεται στα γήπεδα και πρωτοστάτησε στο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 2011, αποτελεί ελπιδοφόρο σημάδι της δυναμικής συμμετοχής της στις σκληρές μάχες που έπονται...

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- “ΣΠΙΘΑ”, έχοντας ψυχή και πνεύμα του τον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας.

Προσκαλεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, κάθε Κίνηση ή Κίνημα που πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει κάτι, πολύ ή λίγο, σ' αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο, να προσέλθει και να συνταχθούμε όλοι μαζί απέναντι στη νέα “Αυτοκρατορία του Σκότους” που απειλεί να μας στερήσει τον Ήλιο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews