Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πράγματι κ. Σαμαρά, έπεσαν οι μάσκες


Α. Σαμαράς“Είχα πει επίσης ότι άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση – δηλαδή πόσα δανειζόμαστε, πότε και με πιο επιτόκιο θα τα επιστρέψουμε – από τα μέτρα πολιτικής που τη συνοδεύουν. Εμείς από την εποχή του αρχικού Μνημονίου ακόμα,διαφωνήσαμε με τα μέτρα πολιτικής, ή μάλλον με κάποια απ’ αυτά, με το μείγμα πολιτικής. Όχι με την αρχική δανειακή σύμβαση.“ 
Εσείς κ. Σαμαρά, έχετε αφήσει τον λαό έντεχνα, εδώ και ενάμισυ χρόνο, να πιστεύει πως είσαστε “αντι-μνημονιακοί” και πατριώτες και θα “αναδιαπραγματευτείτε” και χίλια δυο.

Και τώρα κ. Σαμαρά μας λέτε πως δεν λέτε όχι σε εκείνη την αρχική δανειακή σύμβαση. Οταν εκείνη η αρχική δανειακή σύμβαση (όχι το Μνημόνιο, η δανειακή) προβλέπει:
  • πως “με την παρούσα ο δανειολήπτης (η ελλάδα) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο και τα περιουσιακά του στοιχεία”, δηλαδή από την ασυλία που μας δίνει η εθνική μας κυριαρχία(άρθρο 14, παρ. 5)
  • πως το δάνειο υπάγεται στην δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, δηλαδή να μας τρέχουν οι δανειστές για κάθε διαφορά που θα προκύψει, στα δικά τους δικαστήρια και όχι στα δικά μας (άρθρο 14, παρ. 1)
  • πως η ελλάδα δεσμεύεται με όλη της την περιουσία μέχρι να επιστραφεί στους δανειστές το σύνολο των δανεικών, δίνοντας μάλιστα στους δανειστές απόλυτη προτεραιότητα(αρθρο 4, παρ. 2)
  • ένα επιτόκιο ελάχιστα μικρότερο από το επιτόκιο των αγορών, δηλαδή ένα επιτόκιο, όχι στήριξης, αλλά τοκογλυφικό, λες και πήγε το ελληνικό δημόσιο να πάρει κάνα στεγαστικό δάνειο (άρθρο 5)
  • πως θα πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου μας κανονικά χωρίς καμμία αξίωση για μείωση ή συμφηφισμό με απαιτήσεις που μπορεί να έχει η ελλάδα από τους δανειστές όπως είναι η επιστροφή του κατοχικού γερμανικού δανείου και οι πολεμικές αποζημιώσεις (άρθρο 7)
  • πως μπορούν να ισχύσουν όλες οι επαχθείς ρήτρες της σύμβασης, και να μας πάρουν οι δανειστές και τα σώβρακα που προβλέπουν οι ρήτρες αυτές, έτσι και η ελλάδα δεν μπορέσει να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων, δηλαδή οποιαδήποτε δόση ή τμήμα της. Α, ναι, θα μας στείλουν έγγραφη ειδοποίηση μια βδομάδα πριν, ώστε να έχουμε κατεβάσει τα σώβρακα μόνοι μας (άρθρο 11)
  • μισό δις ευρώ μόνο για έξοδα “παραστάσεως”, για τον φάκελλο δηλαδή του δανείου, δηλαδή “αέρα πατέρα” (άρθρο 5, παρ. 2)
Εσείς κ. Σαμαρά μας αφήνατε ως λαό να πιστεύουμε πως όλα αυτά, που είναι μέρος της δανειακής σύμβασης και όχι του Μνημονίου, θα τα διαπραγματευόσασταν. Και τώρα μας λέτε πως δεν λέτε όχι σε εκείνη την αρχική δανειακή σύμβαση;
Και τότε τι ακριβώς περιλαμβάνει η διαπραγμάτευση που είχατε κατά νου να κάνετε κ. Σαμαρά, αν όχι όλα αυτά τα παραπάνω; Τι;
ΥΓ. Βεβαίως οι περισσότεροι γνωρίζαμε πως όλα αυτά ήταν μέρος της δανειακής, και όχι του Μνημονίου. Το Μνημόνιο εξάλλου το περίφημο ήταν ένα παράρτημα εκείνης της αρχικής δανειακής. Και όπως πάλι οι περισσότεροι γνωρίζαμε εκείνη η αρχική δανειακή σύμβαση δεν πέρασε ποτέ για κύρωση από τη βουλή. Απλώς έβαλε από κάτω την υπογραφή του ο Παπακωσταντίνου. Ενας ούτε καν εκλεγμένος με μια υπογραφή παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία, με μια σύμβαση που τώρα ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει και αποδέχεται.
ΥΓ2. Τις παραπομπές σε συγκεκριμένα άρθρα και παραγράφους εκείνης της αρχικής μνημονιακής δανειακής τις πήρα από την εκπομπή του Μάνου Κακλαμάνου και του Δημήτρη Καζάκη στο Ράδιο Εννέα 98,9
ΥΓ3. Εδώ η ομιλία στη βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews