Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτα γεννητούρια στο ενυδρείο! [βίντεο]

Απίστευτα γεννητούρια στο ενυδρείο! [βίντεο]
Το ψάρι xiphophorus hellerii, ή αλλιώς ξιφοφόρος, αποτελεί ένα από τα συνηθισμένα είδη των ενυδρείων και ένα από τα πλέον αγαπημένα όσων ασχολούνται με αυτού του είδους το χόμπι.
Διακρίνονται για το έντονο κίτρινο ή κόκκινο χρώμα τους και τα εντυπωσιακά τους πτερύγια, ενώ ζουν από 3 έως 5 χρόνια, ανάλογα με το είδος.
Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει πραγματικά στα ψάρια αυτά είναι η διαδικασία της γέννησης…
Δείτε στο βίντεο παρακάτω πώς 300 μικρά ψαράκια έρχονται στη ζωή!

Ανθρώπινο μωσαϊκό από 100.000 μαθητές!


Η δημιουργία «ανθρώπινων» μωσαϊκών αναπτύχθηκε το δέκατο ένατο αιώνα από τα εθνικιστικά κινήματα ανά τον κόσμο ως ένας τρόπος προώθησης της νεολαίας προς το μιλιταρισμό και ενθάρρυνσης της ένταξης των παιδιών σε ομάδες. Η Βόρεια Κορέα είναι σήμερα ένα από τα λίγα κράτη όπου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο παρόμοιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.
perierga.gr - 100.000 σχημάτισαν εντυπωσιακά "ανθρώπινα" μωσαϊκά!

Σε ιστορικό ρεκόρ τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια


Το ρίχνουν... έξω οι Κινέζοι

Σε ιστορικό ρεκόρ τα έσοδα από τυχερά παιχνίδιαΚατά 42% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση τα έσοδα από τα τυχερά παίγνια στο Μακάου, τον μεγαλύτερο προορισμό για τους λάτρεις του τζόγου στον κόσμο, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ τον Οκτώβριο. Διαμορφώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ ενώ η ζήτηση χαρακτηρίζεται ακόρεστη από τους Κινέζους επισκέπτες που αψηφούν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την ελάττωση των εγχώριων πιστώσεων.

Τα έσοδα της κινεζικής επαρχίας, που αναμενόταν να φτάσουν σε νέο ρεκόρ λόγω της λεγόμενης «Χρυσής Εβδομάδας» των διακοπών στην Κίνα, τον Οκτώβριο, ξεπέρασαν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ  (24,8 δισ. πατάκας) που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα.

Ερωτευμένα κουνελάκια [βίντεο]

Ερωτευμένα κουνελάκια [βίντεο]
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ζευγάρια που πήγαιναν «Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι». Όμως από τη στιγμή που συναντήσαμε το παρακάτω βίντεο, θα τους προτείναμε να ταξιδέψουν «σε όλα τα νησάκια, σαν ερωτευμένα… κουνελάκια»!
Τα χνουδωτά, λευκά κουνελάκια που πρωταγωνιστούν στο βίντεο που θα δείτε, είναι αξιολάτρευτα και πολύ αγαπημένα. Το ένα από τα δύο μάλιστα δε σταματά να γεμίζει με δεκάδες φιλιά το άλλο, χαρίζοντάς του μοναδικές, τρυφερές στιγμές.
Βέβαια, στη θέση του, οποιοδήποτε άλλο κουνελάκι θα μπορούσε να είχε παρεξηγηθεί, γιατί ο …δέκτης των φιλιών, κάπου από τη μέση και μετά, αρχίζει να χασμουριέται!
Δείτε το βίντεο.

Λύθηκε το μυστήριο του Woody!


Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς χτυπά το ράμφος του χωρίς να παθαίνει κρανιογκεφαλικές βλάβες.
Το ενδιαφέρον κινέζων ειδικών κέντρισε ο τρυποκάρυδος με τα καμώματά του: οι ερευνητές βάλθηκαν να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το χαριτωμένο πουλί χτυπάει με μανία το ράμφος του στον κορμό του δέντρου χωρίς να παθαίνει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.
Perierga.gr - Λύθηκε το μυστήριο του τρυποκάρυδου!

«Εξωγήινο» μοσχαράκι γεννήθηκε στην Utah [βίντεο]

«Εξωγήινο» μοσχαράκι γεννήθηκε στην Utah [βίντεο]
Το μοσχαράκι που θα δείτε γεννήθηκε πρόσφατα σε μια φάρμα στην Utah.
Το μικρό έχει μια γενετική μετάλλαξη που το κάνει να μοιάζει με «εξωγήινα» πλάσματα που έχουμε δει σε ταινίες, αλλά κατά τα άλλα φαίνεται υγιέστατο.

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου!



Σίγουρα δεν είναι κάτι που ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς ότι η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών οι άνθρωποι που ζουν σε μεγαλουπόλεις θα φτάσουν έως το 2030 τα πέντε δισεκατομμύρια.
Αυτό που ίσως προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Σανγκάη που αποτελούσαν πόλο έλξης για εκατομμύρια νέους ανθρώπους που ήθελαν να «χτίσουν» τις ζωές τους, αλλά για πόλεις όπως αυτές της Μέσης Ανατολής που βλέπουν τον πληθυσμό τους να διογκώνεται επικίνδυνα.
1. Beihai, China
Perierga.gr - Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου!
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αν και θα περίμενε κανείς να δει στην πρώτη θέση τη Σανγκάη ή το Πεκίνο. Κι όμως η πόλη που έχει την τιμητική της είναι το Μπειχάι που έχει ήδη πληθυσμό 1.3 εκατομμύρια κατοίκους με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους να ζουν στο κέντρο της πόλης.

Σκονάκι για... σεμινάριο

Σκονάκι για... σεμινάριοΟι μαθητές βρίσκουν τρόπο και όσο η τεχνολογία προχωρά, το σκονάκι γίνεται hi-tech υπόθεση!


Δείτε την φωτό!

Ο εξολοθρευτής της Ευρώπης...


είναι εδώ.. και είναι ο.....

Ήπιε νερό από τους αντιδραστήρες για να «κλείσει στόματα»


Τολμηρή κίνηση από τον ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ήπιε νερό από τους αντιδραστήρες για να «κλείσει στόματα»Υπέκυψε στις πιέσεις των δημοσιογράφων να πιει νερό από τους αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιασουχίρο Σονόντα προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι ασφαλές.

«Το να πιω καθαρισμένο νερό δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται η ασφάλεια της περιοχής. Η παρουσίαση των δεδομένων που έχουμε συλλέξει είναι ο καλύτερος τρόπος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία φιλτραρίσματος του νερού το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται στο έδαφος, ποτίζοντας μεταξύ άλλων και φυτά.  

Το ωραιότερο λουλούδι στον κόσμο όταν ανθίζει… βρωμάει!!!


Η καταγωγή του φυτού είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρα και χρειάζεται υγρό κλίμα για να ευδοκιμήσει, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 μέτρα ύψος. Η άνθισή του είναι σπάνια, ενώ το λουλούδι του είναι γνωστό παγκοσμίως με την ονομασία »άνθος των πτωμάτων» (σ.σ. corpse flower), λόγω της αποκρουστικής μυρωδιάς που αναδίδει, η οποία μοιάζει με την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση.
perierga.gr - Το ωραιότερο λουλούδι στον κόσμο ανθίζει σπάνια και... βρωμάει!!!
Η διάρκεια ζωής του φυτού μπορεί να αγγίξει τα 40 χρόνια, ενώ το άνθος διατηρείται μόλις μία εβδομάδακαι και είναι ένα από τα ωραιότερα στον κόσμο. Παγκοσμίως υπάρχουν μόνο 134 καταγεγραμμένες ανθοφορίες από τεχνητή καλλιέργεια.
perierga.gr - Το ωραιότερο λουλούδι στον κόσμο ανθίζει σπάνια και... βρωμάει!!!

perierga.gr - Το ωραιότερο λουλούδι στον κόσμο ανθίζει σπάνια και... βρωμάει!!!

perierga.gr - Το ωραιότερο λουλούδι στον κόσμο ανθίζει σπάνια και... βρωμάει!!!

Το ακριβότερο «τατουάζ» στον κόσμο!


Πρόκειται για μια εντυπωσιακή δημιουργία την οποία εμπνεύστηκε ένας κοσμηματοπώλης από τη Νότια Αφρική, θέλοντας να κατασκευάσει το ακριβότερο τατουάζ στον κόσμο. Ο κ. Simansky χρησιμοποίησε όχι συνηθισμένο μελάνι αλλά 612 μικρά διαμάντια των 5 καρατίων για να δημιουργήσει ένα σχέδιο με μεγάλα και μικρότερα λουλούδια!
 perierga.gr - Το ακριβότερο "τατουάζ" στον κόσμο!
Το εν λόγω τατουάζ είναι προσωρινό, καθώς τα διαμάντια τοποθετούνται με προσοχή στο δέρμα με ένα κολλώδες υλικό με βάση το νερό και αφαιρείται εύκολα, αποτελώντας έτσι μια αρκετά καλή επένδυση για όποιον διαθέσει το ποσό των 925.000 δολαρίων για να το αποκτήσει!

Παρακολουθώντας τον ουρανό από τηλεσκόπιο του Τέξας

Παρακολουθώντας τον ουρανό από τηλεσκόπιο του Τέξας

Έλληνες μαθητές συμμετέχουν σε βαλκανικό πρόγραμμα

Τα μυστήρια που βρίσκονται γύρω από τρεις κομήτες του ηλιακού μας συστήματος διερευνούν δέκα μαθητές του Γυμνασίου Γουμένισσας και του 2ου Λυκείου Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επιχειρούν, για πρώτη φορά στα σχολικά χρονικά, να χειριστούν εξ αποστάσεως ένα από τα μεγαλύτερα ρομποτικά τηλεσκόπια, στο Τέξας των ΗΠΑ.

Οι κομήτες Sagram Reed και 176 Ρ, είναι τρεις από τους εφτά κομήτες, που έχουν ανιχνευθεί. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι η τροχιά τους είναι κυκλική και όχι ελλειπτική, ωστόσο, παρουσιάζουν ιδιαίτερο αστρονομικό ενδιαφέρον, καθώς δημιουργούν και χάνουν την ουρά τους, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Τις συνθήκες αυτές θα αναζητήσουν οι μικροί μαθητές, που επελέγησαν να συμμετάσχουν σε κοινό βαλκανικό πρόγραμμα, με κριτήριο τις επιδόσεις τους στην αστρονομία. Οι μαθητές από την Ελλάδα, την Κροατία και τη Σερβία, θα χειριστούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, το τηλεσκόπιο Monet, διαμέτρου 1,2 μέτρων, το οποίο λειτουργεί στον αστεροσκοπείο McDonald του Τέξας, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 

Ο 16χρονος αριστούχος- ελαιοχρωματιστής Αχιλλέας που έγινε η «εθνική μούντζα»

Ο 16χρονος αριστούχος- ελαιοχρωματιστής Αχιλλέας που έγινε η «εθνική μούντζα»
Στην οικοδομή βρήκε το πρωί της Δευτέρας τον 16χρονο μαθητή της Λάρισας, μια κίνηση του οποίου στη διάρκεια της παρέλασης για να τιμηθεί η εθνική επέτειος, έγινε «σύμβολο» αντίδρασης στο πολιτικό σύστημα και αντίστασης στις ασκούμενες πολιτικές, αλλά και αφορμή και αιτία να διχαστούν οι απόψεις της λαρισαϊκής και όχι μόνο κοινωνίας.
Μαθητής του 3ου Εσπερινού Λυκείου Λάρισας ο Αχιλλέας Μ. είδε τη φιγούρα του στην πρώτη σελίδα της «Ελευθεροτυπίας», με το υψωμένο χέρι και την ανοιχτή παλάμη, να στέλνει μήνυμα προς την ελληνική πολιτεία-κοινωνία.
Ο βυζαντινής καταγωγής τρόπος διαπόμπευσης, η μούντζα, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια τον σύγχρονο και ειρηνικό τρόπο αποδοκιμασίας ενός συστήματος που λέει σε ένα παιδί, όπως ο Αχιλλέας, ότι μπορεί και να μην έχει μέλλον στη χώρα του.
Ο 16άρης «διαμαρτυρόμενος» δεν είναι όμως ακόμη ένα τυπικό παιδί της γενιάς του, που ίσως δεν ξέρει τι του γίνεται και απλά μιμείται τους μεγαλύτερούς του: γιος πολύτεκνης οικογένειας, με ακόμη 15 αδέρφια, είναι φτιαγμένος από εκείνη την «πάστα» νέων που ανδρώνονται χωρίς να περιμένουν ή να βρίσκουν τίποτα έτοιμο.

Τα παπάκια… τα πήρε ο αέρας!



perierga.gr - Τα παπάκια... τα πήρε ο αέρας!Μια απλή, καθημερινή βόλτα για τη μαμά-πάπια και τα μικρά της στο πάρκο λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, καθώς ένας δυνατός αέρας που φύσηξε ξαφνικά πέταξε απέναντι τόσο τα μικρά όσο και τη μαμά-πάπια, που κυριολεκτικά… έχασαν το δρόμο τους. Δείτε και θα καταλάβετε. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Τι έκανε ο άνθρωπος...... - Ακατάλληλο για όσους φοβούντε τα ύψη!!



Δείτε στο παρακάτω VIDEO τι κατάφεραν να κάνουν τρείς ατρόμητοι φίλοι απο την Ισπανία και μέσα απο την ενσωματωμένη κάμερα του κράνους τους να μας μεταφέρουν εικόνες που κόβουν την ανάσα, κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν να είμαστε εκεί!

Τα λόγια είναι περιττά για το παρακάτω VIDEO...




Η πιο γρήγορη αποβολή

Η πιο γρήγορη αποβολή

Πρόλαβε και έπαιξε μόλις 15 δευτερόλεπτα

«Ποιος έχει όρεξη να παίζει τώρα; Δεν πάμε καλύτερα για κανένα καφέ;».

Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε ο Ναντέρ Φατχολαχί και χρειάστηκε μόλις 15 δευτερόλεπτα αγώνα για να αποβληθεί στην αναμέτρηση της Σάρσεσμε με την Εστεγκλάλ.

Ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Αντρανίκ Τεϊμουριάν ήταν αρκετό για να… σχολάσει πρόωρα από τον αγώνα για το πρωτάθλημα του Ιράν.

κλείνουν κατά διαστήματα από αύριο Τρίτη τα Τέμπη


Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας ξεκινούν αύριο, 1η Νοεμβρίου, στην Κοιλάδα των Τεμπών, με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας του έργου και με την συμμετοχή 20μελους ομάδας αλπινιστών.


Οι έλεγχοι όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία θα είναι εξαμηνιαίοι και η διάρκεια τους θα εξαρτάται κάθε φορά από την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.


Οι εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών είτε να απαγορεύεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάποιες ώρες είτε να απαγορευτεί ολοκληρωτικά για 12 μέρες από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου.


Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί είτε από τα παράλια του νομού Λάρισας είτε μέσω Ελασσόνας και, για πρώτη φόρα, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα Τέμπη, η Τροχαία Λάρισας φρόντισε και για την δημιουργία περιοχών στάθμευσης τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί, κατά τις ημέρες που το κλείσιμο της κοιλάδας θα είναι παροδικό.

Επτά δημοψηφίσματα από συστάσεως του ελληνικού κράτους

Επτά δημοψηφίσματα από συστάσεως του ελληνικού κράτους
Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Τα επτά δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική περίοδο 54 ετών, με τις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και μια για την έγκριση συντάγματος.
Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από δικτατορικά καθεστώτα.
Αναλυτικά:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: «Κούρεψαν» τα βρισίδια από το facebook του Γιώργου- ΔΕΙΤΕ ΤΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: «Κούρεψαν» τα βρισίδια από το facebook του Γιώργου- ΔΕΙΤΕ ΤΑ
Απίστευτο αλλά αληθινό!
Δύο σελίδες είχε ο Πρωθυπουργός στο facebook , όπου έμπαινε ο κόσμος που ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του και έγραφε μηνύματα.
Τον τέλευταίο καιρό όμως η κατάσταση είχε… ξεφύγει τελείως...! Οργισμένοι πολίτες και κυρίως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και φίλοι του Γιώργου, έμπαιναν στις σελίδες αυτές και άφηναν υβριστικά μηνύματα και ειρωνικά σχόλια με αποτέλεσμα να χαλάει η (χαλασμένη…) εικόνα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας…
Γιαυτό οι υπεύθυνοι των sosial media του γραφείου του φρόντισαν και έσβησαν ότι είχε γραφτεί έως τώρα….

Ένα χωριό γέμισε με φωτοβολταϊκά τις στέγες του


Εκμεταλλεύονται τις επιδοτήσεις προτού… τις κόψουν!

Ένα χωριό γέμισε με φωτοβολταϊκά τις στέγες τουΤα περισσότερα σπίτια στο Nottingham έσπευσαν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ στις στέγες των σπιτιών τους, καθώς η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να μειώσει το ποσό της επιδότησης μέχρι και στο μισό για νέους πελάτες που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια. 


Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε νοικοκυριά έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τώρα οι αρχές της Βρετανίας ισχυρίζονται ότι οι μειώσεις στις επιδοτήσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τους λογαριασμούς των καταναλωτών, είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το σύστημα θα είναι βιώσιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews