Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ας πάμε στη δραχμή να τελειώνουμε...


Γράφει ο 29-26

Οι πολιτικοί ΔΕΝ μπορούν να συλλάβουν το παράνομο χρήμα και ΔΕΝ μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα αλλάξουν την χώρα και η ελληνική κοινωνία ΔΕΝ...
 θέλει να σωθεί καθώς είναι βέβαιο οτι ΔΕΝ είναι μια ευρωπαϊκή κοινωνία. Θα την έλεγε κάποιος μια Βουλγαρία ή Ρουμανία με περισσότερα χρόνια στην Ένωση και τίποτα παραπάνω.

Με τόσο μαλλί φτιάχνω και κουβέρτα


Τα μαλλιά του ανθρώπου είναι κάτι φυσικό, αλλά πόσο πολύ μπορούν να μεγαλώσουν; Αυτά τα κορίτσια έχουν πραγματικά μεγάλο  βάρος στο κεφάλι τους. Αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι τα μακριά μαλλιά δεν είναι όμορφα.

Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!


perierga.gr - Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:

Ανατριχιαστικά τατουάζ στα βλέφαρα


Ανατριχιαστικά τατουάζ στα βλέφαρα (8)
Τα τατουάζ στα βλέφαρα, εκτός από κακόγουστα, έχουν και κάτι το ανατριχιαστικό. Δείτε μερικά παραδείγματα…

Βρέθηκε τρόπος να κάνουν όλοι «παρκούρ»

Βρέθηκε τρόπος να κάνουν όλοι «παρκούρ»


Παγκόσμιο ρεκόρ με surfing σε κύμα 28 μέτρων… (Video)


Κύμα 28 μέτρων….στα μέτρα του McNamara
Ο Αμερικανός επαγγελματίας σέρφερ Garrett McNamara πραγματοποίησε αυτό που ονειρεύεται κάθε surfer: Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας με την ιστιοσανίδα του ένα κύμα σχεδόν 28 μέτρων, στα νερά του Ναζαρέ της Πορτογαλίας, που αποκαλείται επίσης Πράια ντο Νόρτε (Βόρειο Φαράγγι). Στο συγκεκριμένο σημείο, τα κύματα φτάνουν σε ασυνήθιστα μεγάλα μεγέθη επειδή ο ανώμαλος βυθός μεγιστοποιεί την ενέργειά τους.
Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα!

ΒΙΝΤΕΟ: ΧΟΥΝΤΑ είναι… θα περάσει;


ΒΙΝΤΕΟ: ΧΟΥΝΤΑ είναι… θα περάσει;
Η Χούντα της εποχής μας δεν έχει τανκς. Έχει όμως πολύ πιο αποτελεσματικά όπλα για να επιβληθεί σε μια κοινωνία που απλά παρακολουθεί τον αργό θάνατο της!

Ένα σπίτι-γέφυρα… συνδέει δύο ογκόλιθους!


Το αρχιτεκτονικό στούντιο MacKay-Lyons Sweetapple ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο αρχιτεκτονικό project, καθώς η θέση της κατοικίας ήταν ανάμεσα σε απότομα βράχια και ένα φαράγγι, σε μια δασώση περιοχή της Νέας Σκοτίας στον Καναδά. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι το σπίτι έπρεπε να λειτουργήσει ως φυσική γέφυρα ανάμεσα στους ογκόλιθους, αποτελώντας μια κατά τα άλλα άνετη και λειτουργική κατοικία για την οικογένεια.
perierga.gr - Ένα σπίτι-γέφυρα... συνδέει δύο ογκόλιθους!

Χαιρετίζει την ανάθεση εντολής στον Μόντι η Ε.Ε.

Χαιρετίζει την ανάθεση εντολής στον Μόντι η Ε.Ε.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν Μπαρόζο και Ρομπέι

Την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Ευρωπαίο πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία.

Πόσο χρονών είναι αυτή η κοπέλα; [φωτο]

Πόσο χρονών είναι αυτή η κοπέλα; [φωτο]
Αυτή είναι η Masako Mizutani. Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; Η απάντηση είναι στο τέλος του θέματος.

Τζούλια Αλεξανδράτου: Έρχεται το νέο ροζ DVD!


Η Τζούλια Αλεξανδράτου ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε νέα ταινία πορνό, καθώς δεσμεύεται από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την εταιρία παραγωγής του Δημήτρη Σειρηνάκη. 
Ακούγεται μάλιστα πως αυτή τη...
φορά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο «προσεγμένο» και «επαγγελματικό».

FAIL Photos


FAIL (1)

Η ιστορία του κέτσαπ


Perierga.gr - Η ιστορία του κέτσαπΟι Ρωμαίοι ονόμαζαν liquamen τον πρόγονο του κέτσαπ, μια σάλτσα που συνόδευε κυρίως τα ψάρια και παρασκευαζόταν από ξίδι, λάδι, πιπέρι και πολτό από αποξηραμένες αντζούγιες.
Τον 17ο αι., οι Κινέζοι απολάμβαναν κι αυτοί τα ψάρια τους συνοδεία μιας πικάντικης σάλτσας από αντζούγιες, καρύδια, μανιτάρια και φασόλια, την οποία ονόμαζαν ke-tsiap ή kecap.

Αυτό που ΤΡΕΜΟΥΝ είναι ο ΛΑΟΣ…

Αυτό που ΤΡΕΜΟΥΝ είναι ο ΛΑΟΣ…
Έχουν γραφτεί και θα γραφούν πολλά για τις αιτίες που το σύστημα οδηγήθηκε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Τα κρατικοδίαιτα όμως Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού προσπαθούν να συσκοτίσουν και έναν άλλο καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων, τον καθοριστικότερο ίσως: την λαϊκή οργή, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου. Από τότε άλλωστε δεν επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις που οδήγησαν στην “συνεννόηση”; Για σκεφτείτε το…

Το Τατόι ξαναβρίσκει το μεγαλείο του

Το Τατόι ξαναβρίσκει το μεγαλείο του

Κίνδυνος να χαθεί κονδύλι περίπου 6,5 εκατ. ευρώ αν τα έργα δεν γίνουν μέσα στο 2012

Κάτι φαίνεται να κινείται στο Τατόι. Εν μέσω κρίσης, οικονομικής και πολιτικής, υπεγράφη προ ημερών η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης η οποία θα υποδείξει τον τρόπο αξιοποίησης του πρώην βασιλικού κτήματος. Από το 2003, οπότε το σύνολο της έκτασης – περίπου 42.000 στρέμματα – πέρασε στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ, ελάχιστες κινήσεις έγιναν για την προστασία του χώρου. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση της βασιλικής έπαυλης (ανάκτορα) και η αποκατάσταση του ναού της Αναστάσεως από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ολοκληρώθηκε πρόσφατα η αναπαλαίωση τριών εκ των 27 διατηρητέων κτιρίων, αν και οι εργασίες δεν έγιναν όπως θα έπρεπε. 

Ανάλυση – σοκ βλέπει ελληνική χρεοκοπία από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου


Δίνει πιθανότητες 65% για ένα ντόμινο στο τραπεζικό σύστημα αυτές τις ημερομηνίες

Πιθανότητες 65%, δίνουν οι αναλυτές της Exclusive Analysis, να υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας και τραπεζική κρίση το τριήμερο από τις 23 Νοεμβρίου, έως και τις 26 του ίδιου μήνα. 

Σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στο… σουτιέν της!


perierga.gr - Σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στο... σουτιέν της!Η νεαρή μητέρα κ. Lisa Somerville από τη Σκωτία επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι όταν έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της. Πιο συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο του δρόμου, και εν μέσω δυνατής βροχόπτωσης, πάτησε απότομα φρένο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να καταλήξει στο αντίθετο ρεύμα, χτυπώντας δυνατά ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Η κ. Somerville έχασε τις αισθήσεις της και απεγκλωβίστηκε μετά από πολύωρη προσπάθεια της πυροσβεστικής, καταλήγοντας στο πλησιέστερο νοσοκομείο σοβάρά τραυματισμένη.

Internet: 1996 vs 2011 (Infographic)


Internet: 1996 vs 2011 (Infographic) (1)
Πριν από 15 χρόνια πασχίζαμε να «σερφάρουμε» στο Internet με τα ένδοξα 33.6k modems που έκαναν τον χαρακτηριστικό ήχο για να συνδεθούν. Φυσικά πέρα από την ταχύτητα, και οι τότε ιστοσελίδες δεν θύμιζαν σε τίποτα τις σημερινές.
Από το 1996 μέχρι σήμερα το Internet έχει σημειώσει αλματώδη εξέλιξη, επηρεάζοντας πολύ την καθημερινότητα μας. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα συγκριτικά στοιχεία!

Κύπριοι φοιτητές ξεκινούν απεργία πείνας στη Θεσσαλονίκη


Κύπριοι φοιτητές ξεκινούν απεργία πείνας στη Θεσσαλονίκη [βίντεο - φωτο]
Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης (ΠΕΟΦ) άρχισε σήμερα απεργία πείνας και θα διαρκέσει, με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Μερικές από τις δηλώσεις των μελών της ΠΕΟΦ:
«Είμαστε εδώ, για να καταδικάσουμε την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, αλλά και την παράνομη εισβολή και κατοχή.»

Στο φως κοινές ηχογραφήσεις του M. Jackson και του F. Mercury (video)


Μέχρι στιγμής είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε νέους δίσκους από ακυκλοφόρητα τραγούδια νεκρών μουσικών. Τώρα ετοιμάζεται δίσκος που θα περιλαμβάνει δύο....

Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Queen, Brian May o Michael Jackson και Freddy Mercury έχουν ηχογραφήσει παρέα κάποια τραγούδια και από τον Jackson Estate δόθηκε άδεια ώστε να κυκλοφορήσουν. «Ο Michael συνήθιζε να μας βλέπει όταν βρισκόμασταν στην Αμερική για περιοδεία. Με τον Freddy έγιναν τόσο καλοί φίλοι που πολλές φορές ηχογράφησαν τραγούδια στο σπίτι του Michael. Τραγούδια που ως τώρα ποτέ δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας».

Τα πρώτα ΣΧΟΛΙΑ στο Twitter για την ομιλία Παπαδήμου [φωτο]

Τα πρώτα ΣΧΟΛΙΑ στο Twitter για την ομιλία Παπαδήμου [φωτο]
Ο Λουκάς Παπαδήμος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη Βουλή των Ελλήνων καθώς το βράδυ της Δευτέρας ο νέος Πρωθυπουργός έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Η πλειοψηφία των χρηστών του Twitter πωςδεν πήρε και πολύ «ζεστά» την ομιλία του κ. Παπαδήμου καθώς το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο κατακλύστηκε από αρνητικά σχόλια.

Αυτόνομη Παρέμβαση: «Όλοι στο Σύνταγμα – Δευτέρα 14/11 στις 18.00»

Αυτόνομη Παρέμβαση: «Όλοι στο Σύνταγμα – Δευτέρα 14/11 στις 18.00»
Καμία ανοχή στη κυβέρνηση του κεφαλαίου και των μνημονίων.
Ένταση και κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή.
Το αστικό-μνημονιακό κατεστημένο, έντρομο από τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, προχώρησε, με την συνδρομή ακόμη και της ακροδεξιάς, στην δημιουργία της νέας μνημονιακής κυβέρνησης με επικεφαλής ένα τραπεζίτη, τον κ. Παπαδήμο.

Στο διάσελο, ανοιχτά κι απέναντι!

Στο διάσελο, ανοιχτά κι απέναντι!Της Λιάννας Κανέλη
Σ’ ένα μήνα – σμπάρο, δυο τρυγόνια μετά παρελάσεως και εθνικής υπερηφάνειας ιδιωτικής βεβαίως, όπως ιδιωτικό πλέον είναι και το ταυτισμένο με γομάρια «έθνος» – κράτος;;;
Γομάρια, θυμίζω, έλεγε τους ΠΑΣΟΚους ο Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ. που τώρα «ορκίστηκε» στηριγμένος στους ώμους τους. Απ’ τις 11 Οκτώβρη του 2011, πριν από ένα μήνα, η Τριμερής – μια θηριώδης Μη Κυβερνητική Οργάνωση (χα! χα! χα!) που συγκεντρώνει την ελίτ των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, ιδρυμένη το 1973 και κρατημένη μυστική ως το 1990 – συνεδριάζει.

Συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς τρία αστέρια. Ο Αλέξης Παπαχελάς της «Καθημερινής», ο Π. Βουρλούμης του ΟΤΕ και ο Λουκάς Παπαδήμος. Από ιταλικής πλευράς ο Μάριο Μόντι.

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ"


7.000 τουλάχιστον Αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου ,από το φόβο επεισοδίων, την ίδια ώρα που οι «έγκυρες» δημοσκοπήσεις δίνουν 73% αποδοχή στο νέο Πρωθυπουργό…

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στη Κοινοβουλευτική του ομάδα είπε πως ο ίδιος προκάλεσε την Κυβέρνηση Παπαδήμου και τη στηρίζει διατηρώντας όμως θεσμικά το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το κόμμα του..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews