Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου δεν φεύγει αν δεν συνεργαστεί ο Σαμαράς και ο Σαμαράς δεν συνεργάζεται αν δεν φύγει ο Παπανδρέου !!!

Η συναίνεση και η κυβέρνηση συνεργασίας είναι το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί αυτή την στιγμή τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος στην χθεσινή του ομιλία, δήλωσε πως ξεκινά τις επαφές και τις κινήσεις του για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας σήμερα επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στην επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο επανέλαβε ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στην εξουσία και ότι θα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε σε σχετική ανακοίνωση του πως ο πρωθυπουργός δεν έχει θέση όρο να παραμείνει στην θέση του σε μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.
Βασική προϋπόθεση που θέτει το Μαξίμου για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι να συμφωνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με την κυβέρνηση συνεργασίας που θα αναλάβει να ψηφίσει προϋπολογισμό αλλά και την νέα δανειακή σύμβαση, στο πλαίσιο (χρονικά και πολιτικά) που περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός.
Αν ο κ. Σαμαράς πάντως δεν συνεργαστεί τότε από το Μαξίμου διαρρέεται τις τελευταίες ώρες ότι ο κ. Παπανδρέου θα μείνει πρωθυπουργός.
Άλλωστε ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη σήμερα ότι αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για κυβέρνηση συνεργασίας, δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι δηλώσεις αυτές φέρεται να εκφράζουν τις απόψεις τουλάχιστον πέντε υπουργών – όπως φάνηκε κι από την χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του Χρήστου Παπουτσή.
Από την πλευρά της ΝΔ σύμφωνα και με την τελευταία τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά τίθεται ως προϋπόθεση η παραίτηση του κ. Παπανδρέου και ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Αυτή την πρόταση αφήνει στο τραπέζι ο κ. Σαμαράς.
Τέλος να επισημανθεί πως πρωτοβουλίες φαίνεται να αναλαμβάνει σε αυτή την φάση ο Κάρολος Παπούλιας έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις και οι κόντρες που σημειώθηκαν σε παλαιότερες επαφές των δύο πλευρών. Έτσι μετά την συνάντηση του σήμερα με τον πρωθυπουργό, θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Το κείμενο από το newscode.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews