Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Στο τελικό στάδιο οι γεωτρήσεις στην Κύπρο


Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα “Όμηρος” της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, η Κυπριακή κυβέρνηση προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης της ισραηλινής Delek, για απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% των δικαιωμάτων της Νoble Εnergy στο “Αφροδίτη”.


Ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας, πολυεκατομμυριούχος και σημαντικός οικονομικός παράγοντας του Ισραήλ, Γιλτσιάκ Τσιούβα, που ήταν στην Κύπρο κατά την επίσκεψη του Προέδρου της χώρας του, φέρεται να φεύγει ικανοποιημένος αυτή τη φορά από την Κύπρο -όπου έχει έλθει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα – αφού υπάρχουν πλέον εξελίξεις σε σχέση με το αίτημα της εταιρείας του, ενώ αναμένεται ότι αυτό θα εξεταστεί πολύ σύντομα από το Υπουργικό Συμβούλιο.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews