Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μόνο το χρέος της Γερμανίας μειώνεται!

Μόνο το χρέος της Γερμανίας μειώνεται!Ένα λογιστικό λάθος, ύψους 55,5 δισ. ευρώ, «ελαφραίνει» το δημόσιο χρέος της Γερμανίας πυροδοτώντας ταυτόχρονα σφοδρές επικρίσεις από τη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ο εντοπισμός και η συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δισ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα, υπό κρατικό έλεγχο, θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους. Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 8,3%.

Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, το λάθος έγινε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews