Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Facebook: 6 πραγματα που ολοι πρεπει να ξερουμε την ασφαλεια μας


Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook.

Τα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων στα social media και ιδίως στο Facebook απασχολούν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα κακόβουλων χάκερς.

Ποιές είναι όμως οι 6 βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε όλοι;

1. Social Authentication

Το Facebook γνωρίζει από ποιά χώρα συνδέεστε, και έτσι αν κάποιος στην άλλη άκρη του κόσμου επιχειρήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας θα πρέπει να αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες φίλων σας ορισμένα πρόσωπα

2. HTTPS

To https:// (s=secure) συναντάται συνήθως σε sites τραπεζών ή όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε  στο Facebook, στις ρυθμίσεις ασφαλείας.

3. Προστασία από κακόβουλα προγράμματα

Αν ο λογαριασμός σας πέσει θύμα κάποιου malware τότε θα παγώσει αυτόματα και πραγματοποιηθεί το απαραίτητο ”scan”.

4. ‘‘Φύλακες άγγελοι”

Λίγος κόσμος γνωρίζει αυτήν την επιλογή, ότι δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και 5 φίλους σαν ”trusted friends” δίνοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης στο προφίλ σας σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα.

5. Απομακρυσμένο logout

Αν ξεχάσατε να αποσυνδεθείτε από το προφίλ σας σε κάποιον ξένο υπολογιστή μην ανησυχείτε! Πηγαίντε στις ρυθμίσεις λογαριασμού, επιλέξτε στα αριστερά την επιλογή ”Ασφάλεια” και στις ενεργές συνδέσεις δείτε την κίνηση στο προφίλ σας και διακόψτε την ανεπιθύμητη!

6. Απομάκρυνση των clickjacking scams

Σύμφωνα με το Facebook ”230 εκ. κακόβουλες ενέργειες” αφαιρούνται από την πλατφόρμα κοινωνικής διαδικτύωσης καθημερινά, με τα ”ύποπτα” links ου οδηγούν σε επικίνδυνα sites να ελέγχονται αυστηρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews