Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Οι πιθανότητες να γεννηθεί είναι 1 στις 10.000 Είναι ένα φίδι με… διχασμένη προσωπικότητα. Οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα δικέφαλο φίδι είναι 1 στις 10.000. Το συγκεκριμένο φίδι ανήκει στο είδος albino Honduran milk snake και βρίσκεται στις ΗΠΑ. Το προσωπικό στο κέντρο ερπετών της Φλόριντα επώαζαν 7 αυγά milk snake και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν από τα 7 αυγά να βγαίνουν… 9 κεφάλια (ένα από αυγά είχε δίδυμα-φιδάκια)! Ο όρος albino αναφέρεται στο λευκό χρώμα, αλλά στα φίδια σημαίνει έλλειψη σκούρας μελάγχρωσης. Ο βιολόγος Daniel Parker από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα λέει ότι τα δικέφαλα φίδια μπορούν να ζήσουν μέχρι και 20 χρόνια σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Με τους δύο εγκεφάλους να δίνουν εντολές σε ένα μόνο σώμα, το φίδι –που δεν είναι δηλητηριώδες- θα είχε σοβαρές δυσκολίες επιβίωσης στη φύση.

Δικέφαλο φίδι αλμπίνος

Οι πιθανότητες να γεννηθεί είναι 1 στις 10.000

Είναι ένα φίδι με… διχασμένη προσωπικότητα. Οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα δικέφαλο φίδι είναι 1 στις 10.000.

Το συγκεκριμένο φίδι ανήκει στο είδος albino Honduran milk snake και βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το προσωπικό στο κέντρο ερπετών της Φλόριντα επώαζαν 7 αυγά milk snake και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν από τα 7 αυγά να βγαίνουν… 9 κεφάλια (ένα από αυγά είχε δίδυμα-φιδάκια)!


Ο όρος albino αναφέρεται στο λευκό χρώμα, αλλά στα φίδια σημαίνει έλλειψη σκούρας μελάγχρωσης.

Ο βιολόγος Daniel Parker από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα λέει ότι τα δικέφαλα φίδια μπορούν να ζήσουν μέχρι και 20 χρόνια σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Με τους δύο εγκεφάλους να δίνουν εντολές σε ένα μόνο σώμα, το φίδι –που δεν είναι δηλητηριώδες- θα είχε σοβαρές δυσκολίες επιβίωσης στη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews