Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζονται οι προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ

Συνεχίζονται οι προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ιδιοκτήτης με εισόδημα 361 ευρώ καλείται να πληρώσει 350 ευρώ

Στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας παράλληλα και αίτημα πενίας,ζητώντας δηλαδή η Πολιτεία να του ορίσει δικηγόρο, προσέφυγε ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων που καλείται να πληρώσει ειδικό τέλος στη ΔΕΗ 350 ευρώ ,την ώρα που το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχεται στα 361 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης λόγω οικονομικής αδυναμίας συνέταξε μόνος του την προσφυγή του υποστηρίζοντας ότι η πληρωμή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ αποτελεί γι αυτόν δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος λόγω του πενιχρού εισοδήματός του. Σε περίπτωση μάλιστα που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος η ζημιά που θα υποστεί, όπως λέει, θα είναι ανεπανόρθωτη, ειδικά μέσα στους χειμερινούς μήνες. Ο προσφεύγων ζητά να κριθεί από το δικαστήριο παράνομος και αντισυνταγματικός ο νέος φόρος.

Εξάλλου, τόσο στο ΣτΕ όσο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο συνεχίζεται η κατάθεση ανάλογων προσφυγών για το «χαράτσι» στη ΔΕΗ . Συγκεκριμένα ο δικηγόρος των Αθηνών Αντώνης Αργυρός προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας την ακύρωσή του, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας κατέθεσε ανάλογη αίτηση στο ΣτΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews