Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ερευνα σε βάρος της Τιμοσένκο για συμβόλαιο θανάτου

Ερευνα σε βάρος της Τιμοσένκο για συμβόλαιο θανάτου
Εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει φυλακιστεί για κατάχρηση εξουσίας, ενέχεται στη δολοφονία ενός μέλους της βουλής, θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian επικαλούμενο πηγή των διωκτικών αρχών.
Η εκπρόσωπος της Τιμοσένκο Νατάλια Λισόβα απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας «αυτό είναι παράλογο» και συμπλήρωσε ότι «η επιθυμία της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί την αντιπολίτευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
Η έρευνα αφορά την δολοφονία, το 1996, από έναν πληρωμένο εκτελεστή, του βουλευτή Γεβγκέν Σέρμπαν, μετέδωσε το Unian επικαλούμενο τον αντιεισαγγελέα Ρενάτ Κούζμιν. Ο Σέρμπαν είχε δολοφονηθεί σε ένα αεροδρόμιο.
Ο Κούζμιν φέρεται να είπε ότι οι αρχές έχουν στοιχεία που καταδεικνύουν πως η Τιμοσένκο μπορεί να ενέχεται στο έγκλημα μαζί με τον Πάβλο Λαζαρένκο, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός την εποχή της δολοφονίας κι έκτοτε έχει φυλακιστεί στις ΗΠΑ για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.
«Έχουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ανάκρισης ενός μάρτυρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο οποίο ο μάρτυρας δηλώνει απερίφραστα ότι ο φόνος του Σέρμπαν πληρώθηκε από λογαριασμούς των Λαζαρένκο και Τιμοσένκο», φέρεται να δήλωσε ο Κούζμιν.
Συνεργάτες του Λαζαρένκο είπαν σε ουκρανικά ΜΜΕ ότι διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμιξή του στο φόνο.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews