Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Η Microsoft επισήμως πιο κοντά στο να αγοράσει την Yahoo

Η Microsoft επισήμως πιο κοντά στο να αγοράσει την Yahoo
Το φλερτ της Yahoo από τη Microsoft, δεν είναι πλέον μία απλή φήμη και κρυφό, αλλά πέρα για πέρα επίσημο. Η Microsoft και η Yahoo έκαναν ένα πολύ αρχικό βήμα στη διαδικασία αγοράς, μιας και υπέγραψαν συμφωνία εμπιστευτικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι η Microsoft μπορεί τώρα να ελέγχει τα οικονομικά της Yahoo για να διαπιστώσει εάν τελικά θα προχωρήσει στην κατάθεση κάποιας προσφοράς.

Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες, σύμφωνα με το proho.gr, που ήθελαν την Microsoft να προσπαθεί να αγοράσει τη Yahoo, καθώς επίσης και διάφοροι πιθανοί μνηστήρες, όπως η AOL. Αν και άλλες εταιρείες, μπορεί όντως να ενδιαφέρονταν για την εξαγορά, καμία από τα μεγάλα ονόματα, δεν είχε υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας. Τώρα που η Microsoft είναι σε θέση να έχει μία ματιά εκ των έσω στην Yahoo μπορεί να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενό της βήμα.
Επίσης, ακόμα δεν είναι σαφές αν η Microsoft θα προχωρήσει στην εξαγορά της Yahoo ή αν θα συνεργαστεί με εταιρείες μετοχικού κεφαλαίου, προχωρώντας σε κάποια επένδυση στην εταιρεία. Μερικές ακόμα ιδιωτικές εταιρείες μετοχικού κεφαλαίου έχουν υπογράψει επίσης σύμφωνο εμπιστευτικότητας με τη Yahoo, αλλά το ενδιαφέρον τους φαίνεται να επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση κάποιας επένδυσης και όχι στην εξαγορά ακόμα και τμήματος της εταιρείας.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για τη Yahoo, με κύριο την μηχανή αναζήτησης. Το Yahoo είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Bing, και η Microsoft δεν θα ήθελε, λογικά, να μπει κάποια άλλη εταιρεία στην μέση. Είναι επίσης πιθανό η Microsoft να θελήσει να ενσωματώσει το Skype σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της Yahoo, όπως το Yahoo Messenger.
Όπως και να έχει, το ζήτημα είναι ότι η Yahoo χρήζει κάποιας μορφής βοηθείας, είτε από τη Microsoft είτε από κάποιον άλλο.
ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews