Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Θα βάζατε το μωρό σας να κοιμηθεί δίπλα σε ένα χασαπομάχαιρο;


Εξίσου επικίνδυνος ο ύπνος με τους γονείς τονίζουν οι ειδικοί

Θα βάζατε το μωρό σας να κοιμηθεί δίπλα σε ένα χασαπομάχαιρο;Είναι το να κοιμάστε με το μωρό σας στο κρεβάτι εξίσου επικίνδυνο με το να βάλετε δίπλα του στο κρεβάτι ένα χασαπομάχαιρο; Κι όμως ναι... αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας υγείας του Μιλγουόκι που λάνσαραν μια προκλητική διαφημιστική εκστρατεία προκειμένου να αποτρέψουν τους γονείς από αυτή τη συνήθεια.

Όπως δήλωσε η επίτροπος υγείας του Μιλγουόκι, Bevan Baker η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να μειωθούν οι θάνατοι των παιδιών: «Είναι σοκαριστικό; Είναι προκλητικό; Ναι. Είναι όμως πιο προκλητικό και σοκαριστικό να βλέπουμε ότι έχουμε περισσότερους θανάτους συγκριτικά με υπανάπτυκτες χώρες.
Ενάντια όμως στη συνήθεια των γονιών να κοιμούνται με το μωρό δίπλα τους ή ανάμεσα τους, τάσσεται και η αμερικανική ακαδημία παιδιατρικής η οποία συστήνει στους γονείς να βάζουν το παιδί τους σε διαφορετικό κρεβάτι καθώς υπάρχει ο κίνδυνος στραγγαλισμού ή ασφυξίας. 

Παρόλα αυτά πολλοί γονείς επιμένουν λέγοντας ότι η πρακτική αυτή διευκολύνει το θηλασμό κάνοντας λόγο για μια καταπληκτική εμπειρία που ανταμείβει τόσο τους γονείς όσο και το βρέφος, όταν λαμβάνονται όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews