Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

τροφιμα που δεν θα θελατε να δοκιμασετε αλλα...καλο θα ηταν...

8 Foods You're Afraid To Try...But Should

Αυτά τα.. σούπερ φαγητά θα βοηθήσουν πολύ την υγειά σας και θα σας δώσουν ενέργεια.. αρκεί να τους δώσετε μια ευκαιρία..



GOJI BERRY
8 Foods You're Afraid To Try...But Should

Ενάντια στη γήρανση και τα περιττά κιλά και υπέρ του σεξ!

Είναι ένα καρπός που βοηθάει πάρα πολύ την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ρυθμίζει την χοληστερίνη και τον σακχαρώδη διαβήτη μέσω της καλύτερης λειτουργίας της ινσουλίνης στο σώμα, ενώ θεωρείται το φυτικό Viagra αφού ανεβάζει την libido και στα δύο φύλα. Παράλληλα έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και ενεργοποιεί την σερετονίνη μας βοηθώντας σημαντικά στο να χάσουμε κυρίως σπλαχνικό λίπος, δηλαδή από την περιοχή της κοιλιάς και το στομάχι. 
 Η γεύση του είναι ένας συνδυασμός γλυκού και αλμυρού μαζί, και συνήθως το βρίσκεις στα ράφια των βιολογικών σούπερ μάρκετ ως αποξηραμένο φρούτο, χυμό αλλά και μέσα σε μπάρες δημητριακών.

ΣΑΡΔΕΛΕΣ
8 Foods You're Afraid To Try...But Should
Αφού έκαναν καλό στους παππούδες μας γιατί να μην κάνουν και σε μας;;;
Οι σαρδέλες είναι επίσης μια πηγή πρωτεινων και βιταμίνης Β12 που ωφελει στην συντήρηση των κυττάρων του νευρικού συστήματος, και είναι μία από τις λίγες πηγές τροφίμων της βιταμίνης D, η οποία παίζει ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου και την ανοσοποιητική λειτουργία.
Όλα αυτά καλα ειναι..εκτος εαν πασχετε απο υψηλη πιεση..τοτε καλυτερο θα ηταν να δοκιμασετε τα αλλα που σας προτεινουμε!

ΣΙΡΟΠΙ-ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΥΗΣ
8 Foods You're Afraid To Try...But ShouldΗ μπλε Αγαύη (Agave Tequiliana) είναι ένα κακτοειδές φυτό, που φύεται μόνο στις ερήμους του Μεξικού. Είναι το φυτό απ'όπου δημιουργείται και η γνωστή Μεξικάνικη τεκίλα. Το σιρόπι της εξάγεται από τα φύλλα του φυτού, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας η οποία δεν ξεπερνάει σε κανένα στάδιο μεταποίησης τους 45 βαθμούς κελσίου, ώστε να είναι ζωντανό και ευεργετικό, με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία ανέπαφα.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GL 30) και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δίαιτες διαβητικών ασθενών.
Περιέχει ινουλίνη (πρεβιοτική φυτική ίνα), η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και στη διατήρηση ή επαναφορά της υγιούς εντερικής χλωρίδας. Επίσης η ινουλίνη βοηθά στην καλύτερη αφομοίωση του ασβεστίου από τον οργανισμό, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην περισταλτική κίνηση του παχέως εντέρου .
Επισης μειώνει την επιθυμία (λιγούρα) για υψηλού γλυκαιμικού δείκτη τροφές (ζάχαρη, γλυκά, παγωτά, κόλα, αναψυκτικά, μέλι), γιατί προσφέρει ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για περισσότερη ώρα, χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές του ζακχάρου του αίματος.

Tofu

8 Foods You're Afraid To Try...But Should Iδιαίτερα δημοφιλές στους χορτοφάγους, το τοφού είναι παράγωγο σόγιας και συγκεκριμένα στερεοποιημένη μορφή πρωτεΐνης σόγιας. Mοιάζει με λευκό τυρί. Περιέχει οκτώ από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Yποκαθιστά, λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό τρόφιμα που είναι πηγές ζωικής πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας. Γι’ αυτό το λόγο, το τοφού είναι πολύτιμο για τους χορτοφάγους. Eίναι τρόφιμο με σχετικά μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (1,2 γρ. / 100 γρ.), φτωχό σε χοληστερίνη και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα.
Aπό πλευράς θερμίδων είναι ελαφρύτερο σε σχέση με τα άλλα τυριά, καθώς είναι φυτικής προέλευσης. Aποδίδει 118 θερμίδες ανά 100 γρ.O πιο απλός τρόπος είναι να βάλετε φέτες ή κύβους φυσικού ή καπνιστού τοφού στις σαλάτες σας και στα σάντουιτς. Eπίσης, μπορείτε να φτιάχνετε πουρέ, μπιφτέκια από τοφού, ενώ το προσθέτετε και σε σούπες. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γλυκά, όπως παγωτά και τσιζ κέικ. Mια πρωτότυπη ιδέα είναι να το μαγειρέψετε σαν κρέας στην κατσαρόλα (π.χ. φρικασέ) και στο τηγάνι με λαχανικά και να το προσθέσετε σε διάφορες σάλτσες.

ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
8 Foods You're Afraid To Try...But Should Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα δαμάσκηνα είναι μια από τις πιο ευεργετικές τροφές που μας προσφέρει η φύση.Η ανάλυση που έκαναν πρόσφατα έδειξε ότι τα 
αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν περίπου εξαπλάσια αντιοξειδωτική ικανότητα από τα φρέσκα.
 Η ανάλυση μάλιστα που έκαναν οι επιστήμονες του USDA έδειξε ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν περίπου εξαπλάσια αντιοξειδωτική ικανότητα από τα φρέσκα, αφού συγκέντρωσαν 5770 ORAC (μονάδες μέτρησης της αντιοξειδωτικής ικανότητας), σε αντίθεση με τα φρέσκα, που συγκέντρωσαν 949 ORAC. Κάτι που αποδεικνύει την υψηλή διατροφική αξία των δαμάσκηνων, και ειδικά των αποξηραμένων, αφού τα τρόφιμα με μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη γήρανση του σώματος και του εγκεφάλου. Κι αυτό επειδή προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση, ασκούν αντικαρκινική δράση, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική μικροκυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews