Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

H παράσταση έλαβε τέλος.. ή τώρα αρχίζει;


Γράφει η Himaira
Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την πρώτη πράξη από μια θεατρική παράσταση με θεατές τους απλούς πολίτες. Μεγάλα λόγια, ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για ένα αποτέλεσμα που ποτέ δεν ήρθε. Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά, με πρωταγωνιστές αυτούς που υποτίθεται ότι νοιάζονται για το καλό της χώρας, για το συμφέρον της πατρίδας και βάζουν στην άκρη τους εγωισμούς και τα πολιτικά και προσωπικά οφέλη..

Ας γελάσω… ήταν μια καλοστημένη κωμωδία με σκηνοθέτη τον πρωθυπουργό και συμπρωταγωνιστές τους υπόλοιπους πολιτικούς.
Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν στο όνομα του λαού;
Που είναι οι παραιτήσεις που θα ερχόντουσαν;

Περίμενα με ανυπομονησία να ακούσω τα λόγια ενός ανθρώπου που κατάλαβε τα λάθη του και θα έκανε το καλύτερο για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αντί γι αυτό είδα έναν άνθρωπο εγωιστή, εγωπαθή και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για αυτά τα 2 χρόνια στην εξουσία.

Χωρίς εγγυήσεις για τα σχέδια του, χωρίς σαφήνεια για τις προθέσεις του, οι 153 έδωσαν με ελαφρά την καρδία την ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση. Στην κυβέρνηση και στα πρόσωπα που αδρανούν, που μας εμπαίζουν και που αδιαφορούν.
Σε αυτούς που φώναζαν ότι είναι ''εκτός τόπου και χρόνου'', σε αυτούς που ''έκαναν τον κύκλο τους''.
Φυσικά τίποτα δεν γίνεται χωρίς ανταμοιβή και έτσι επέστρεψε και το μαύρο πρόβατο στο μαντρί.

Τι να περιμένουμε λοιπόν από όλους αυτούς; Πώς να πιστέψουμε στα λόγια τους, την στιγμή που αλλάζουν απόψεις κάθε δευτερόλεπτο;
Ξεχνάνε ότι η κυβέρνηση είναι απλώς ένας υπηρέτης -ένας προσωρινός υπηρέτης. Η δουλειά της είναι να υπακούει σε εντολές, όχι να τις δίνει. Και δυστυχώς μόνο εντολές δεν ακολουθούν..

Ζητάνε κυβέρνηση συνεργασίας.. χαχα! Όταν οι ίδιοι τορπιλίζουν την ιδέα με τα λόγια και τις πράξεις τους, πως θα έρθουν οι άλλοι για να συμφωνήσουν και να συνεργαστούν;
Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι… στην ίδια παράσταση παίζουν και αυτοί..

Δυστυχώς όμως για αυτούς η παράσταση έλαβε τέλος.. αυτή. Γιατί μια νέα ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι..

Και όπως είπε ο Albert Camus: «Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική.»

Ας μην το ξεχνάμε αυτό περιμένοντας την ''νέα κυβέρνηση συνεργασίας''..

Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews