Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση στην κρίση η πώληση οργάνων!!!!


Ιστοσελίδα διαφημίζει ότι η απάντηση στην κρίση για κάποιον είναι να πουλήσει τα νεφρά του


Την αγωνία ανυποψίαστων ασθενών, που αναζητούν απεγνωσμένα μόσχευμα που θα τους κρατήσει στη ζωή, εκμεταλλεύονται δεκάδες μεσάζοντες αλλά και δότες οργάνων, που δημοσιεύουν αγγελίες στο Διαδίκτυο, προθυμοποιούμενοι να πωλήσουν κάποιο όργανό τους έναντι ποσού που κυμαίνεται από 2.000 έως 120.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τους επικεφαλής του FBI και της Ιnterpol, το 50% αυτών που δημοσιεύουν τέτοιου είδους αγγελίες στο Διαδίκτυο είναι απατεώνες, καθώς ζητούν αρχικά προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίζονται. Μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση, η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει, αφού τα θύματα δεν καταγγέλλουν την απάτη, φοβούμενα την τιμωρία, καθώς η αγοραπωλησία οργάνων είναι παράνομη.



Όμως, μέσα σε αυτούς υπάρχουν και κυκλώματα που πραγματικά κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά και απλοί πολίτες που λόγω φτώχειας αποφασίζουν με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν χρήματα, πουλώντας όργανα του σώματός τους.



Yπολογίζεται ότι, παγκοσμίως, περισσότεροι από 68.000 ασθενείς περιμένουν σήμερα ένα μόσχευμα. Τουλάχιστον 2.000 προστίθενται στις λίστες αναμονής κάθε μήνα, ενώ καθημερινά 14 άνθρωποι πεθαίνουν περιμένοντας.



Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης είναι τόσο μεγάλο και το περιθώριο εκμετάλλευσης των φτωχότερων τόσο ευρύ, που η ιδέα μιας ανταμοιβής των δωρητών κερδίζει έδαφος διεθνώς.



Το παράνομο εμπόριο μοσχευμάτων οργιάζει πια και μέσω Διαδικτύου. Αποτελεί κοινό μυστικό σε χώρες όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες, η Κίνα και το Πακιστάν, με εκατοντάδες - ίσως και χιλιάδες - ανθρώπους να πωλούν μέσω Internet τα όργανά τους, ζητώντας εξευτελιστικά ποσά, που αρχίζουν από τα 4.000 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 150.000 δολάρια.



Έλληνες πουλούν τα νεφρά τους

Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα των αγγελιών, η zougla.gr εντόπισε και Έλληνες που προσπαθούν να πουλήσουν το νεφρό τους, προκειμένου να πάρουν χρήματα. Ο τρόπος επικοινωνίας αρχικά γίνεται μέσω e-mail, όμως υπάρχουν και άλλοι που δημοσιεύουν το τηλέφωνό τους.



Πώς γίνεται η παράνομη συναλλαγή

H διαδικασία που ακολουθείται φαίνεται απλή. Έλληνες ασθενείς προσεγγίζουν τους δότες μέσω e-mail αρχικά. Η επιθυμία των νεφροπαθών είναι να απαλλαγούν από την αιμοκάθαρση και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.



Συνήθως δεν χρειάζεται μεσολάβηση γιατρού, εφόσον θα κάνεις την επαφή με το μεταμοσχευτικό κέντρο στη χώρα όπου βρίσκεται ο παράνομος δότης ή ο ντίλερ.



Δείτε πως ο ενδιαφερόμενος, στέλνοντας e-mail σε αυτόν που πουλάει το νεφρό του, παίρνει αμέσως ως απάντηση ότι πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίσαμε έναν υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος ζει στην Αγγλία.



Η zougla.gr, ανιχνεύοντας τις αγγελίες στο Διαδίκτυο, επικοινώνησε με έναν κύριο από το Πακιστάν, ο οποίος δημοσίευσε ότι είναι 42 χρόνων και πουλάει το νεφρό του. Δεν έγραφε όμως τιμή.



Στη τηλεφωνική συνομιλία μας ζήτησε 4.000 δολάρια για εκείνον και άλλα 2.000 δολάρια για την εγχείρηση, η οποία θα γίνει στο Πακιστάν. Παράλληλα, μας απάντησε και στο e-mail,στέλνοντας την ταυτότητά του, την ομάδα αίματος και άλλα στοιχεία. Λέγεται Raja Ansar και ζει σε πόλη του Πακιστάν.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews