Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το παλιότερο αυτοκίνητο Τα 'χει τα χρονάκια του!


Υπάρχουν αυτοκίνητα-αντίκες αλλά υπάρχει κι αυτός ο θρύλος του 1884...

Είναι μόλις 127 χρονών και έχει πάρει τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του παλιότερου αυτοκινήτου που λειτουργεί ακόμα. Το 1884 De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout είναι ένα ατμοκίνητο κτήνος της παλαιολιθικής εποχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πιάνει χαλαρά τα 61 χλμ/ώρα. Η ιστορία της αυτοκίνησης με σάρκα και οστά δηλαδή!
Το σπορ παρακαλώ αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί στο Παρίσι από τους Georges Bouton και Charles-Armand Trepardoux κατόπιν παραγγελίας του νεαρού κόμη De Dion. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τιτλοφορήσουν το μοντέλο με τα ονοματάκια και των τριών! Η καινοτομία του ήταν οι τέσσερις θέσεις του, γι' αυτό και έχει περάσει στην ιστορία ως το πρώτο family car. Και κάτι ακόμα: αντίθετα με τα άλλα ατμοκίνητα της εποχής, το «La Marquise», όπως ήταν γνωστό, απαιτούσε μόνο έναν οδηγό για να κινηθεί(!) και είχε αυτονομία 32 χιλιομέτρων με ένα απλό γέμισμα του ρεζερβουάρ του με νεράκι. Κάτι που στις μέρες μας φαντάζει πολύ καλή λύση!
Ο κινούμενος αυτός θρύλος βγαίνει σε δημοπρασία στην Pennsylvania των ΗΠΑ κατά τις προσεχείς μέρες και η τιμή που αναμένεται να πιάσει θα ξεπεράσει σίγουρα τα 2 εκατομμύρια δολάρια...
delamagen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews