Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κηδεία ήρωα ληστή μετά από 130 χρόνια

Κηδεία ήρωα ληστή μετά από 130 χρόνια
Η κυβέρνηση της Βικτώριας αποφάσισε να παραδώσει στους επιγόνους του τα οστά του διάσημου Αυστραλού ληστή Νεντ Κέλι που θεωρήθηκε «λαϊκός ήρωας», και τα οποία βρέθηκαν στην παλαιά φυλακή του Πέντριτζ της Μελβούρνης μετά από 130 χρόνια. Οι επίγονοί του έκαναν γνωστό ότι θα τα θάψουν κοντά στους τάφους άλλων μελών της οικογένειας Κέλι σε μια ιδιωτική κηδεία και ίσως και στήσουν άγαλμα του, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ο Νεντ Κέλι ήταν γνωστός για τη δράση του υπέρ των φτωχών. Ξεκίνησε να κλέβει ζώα εκτροφής από τους πλούσιους και να τα μοιράζει στους φτωχούς όντας εξοργισμένος με την άδικη κατανομή και τη μεροληψία της νομοθεσίας που οδηγούσε στις φυλακές του φτωχούς ενώ απάλλασσε τους πλούσιους. Μετά από ισχυρισμό αστυνομικού για πυροβολισμό του στον καρπό και φυλάκιση της μητέρας του Νεντ Κέλι, ο ίδιος μαζί με συγγενείς του αναζήτησαν καταφύγιο στο δάσος όπου ο Νεντ Κέλι αναγκάστηκε στην προσπάθεια διαφυγής του να σκοτώσει τρεις αστυνομικούς. Ακολούθησαν ληστείες σε δύο τράπεζες με γράμμα 8.000 λέξεων γραμμένο από τον ίδιο το οποίο αφορούσε τους λόγους της ληστείας.
Ο Νεντ Κέλι επικράτησε ως “λαϊκός ήρωας” και “σύμβολο της αντίστασης των Ιρλανδών στο βρετανικό κατεστημένο” έναντι εκείνων που τον αποκάλεσαν “ψυχρό εκτελεστή”. Η περιπετειώδης ζωή του ενέπνευσε τον κινηματογράφο με αποτέλεσμα η η ζωή του να γίνει δύο φορές ταινία με πρωταγωνιστές τους Μικ Τζάγκερ και Χιθ Λέτζερ.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews