Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Δεχόμαστε νηοψία χωρίς βία",λένε οι ακτιβιστές της Γάζας.Βίντεο


Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό επικοινώνησε με τα δύο πλοία, ένα ιρλανδικό και ένα καναδικό, που απέπλευσαν από την Τουρκία και θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και τους συντονιστές της ομάδας.

   


Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τον μικρό στολίσκο, που αποτελείται από το ιρλανδικό πλοίο Saoirse ("ελευθερία" στα κελτικά) και το καναδικό Tahrir ("ελευθερία" στα αραβικά) και βρίσκεται 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας, στις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

  


Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι "υπήρξε μία αρχική επικοινωνία μεταξύ του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και των δύο πλοίων".

   

"Ενημερώθηκαν ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο και ότι καλό θα ήταν να επιστρέψουν στο λιμάνι απ' όπου απέπλευσαν ή να κατευθυνθούν προς ένα αιγυπτιακό λιμάνι ή το λιμάνι Ασντότ" στο Ισραήλ, προσθέτει η ανακοίνωση.

  

"Οι ακτιβιστές αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το πολεμικό ναυτικό και συνεχίζουν το ταξίδι τους", σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

   

"Tα πληρώματά των δύο πλοίων έλαβαν ως οδηγία να μην προβάλουν αντίσταση στο ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όταν αυτό θα προσπαθήσει να τα αναχαιτίσει", δήλωσε ο Ντένις Κοσέιμ, ο εκπρόσωπος των συντονιστών της ομάδας όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από τον Καναδά.

  

"Οι απεσταλμένοι μας υπέγραψαν ένα κείμενο στο οποίο δεσμεύονται να μην προβάλουν αντίσταση σε περίπτωση νηοψίας από το Ισραήλ. Ελπίζουμε ότι θα μπορούν κατόπιν να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς θα υποστούν ταλαιπωρία", τόνισε.

   

Στη Λωρίδα της Γάζας η ένωση των παλαιστίνιων ψαράδων, καθώς και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο προετοιμάζονται να υποδεχθούν τον στολίσκο. 

  
Πολεμικά πλοία του Ισραήλ προσέγγισαν χθες Πέμπτη στα έξι μίλια τον στολίσκο, ενώ αναγνωριστικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από αυτόν, όπως δήλωσε ο ιρλανδός ακτιβιστής Φίνταν Λέιν. 

   

Συνολικά 27 άνθρωποι βρίσκονται στα δύο πλοία, μεταξύ αυτών ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος και δημοσιογράφοι, τα οποία μεταφέρουν φάρμακα αξίας 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με την οργάνωση "Freedom Waves to Gaza" (Κύματα ελευθερίας προς τη Γάζα). 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews