Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Νέα τραγωδία σε ορυχείο της Κίνας με τέσσερις νεκρούς

Νέα τραγωδία σε ορυχείο της Κίνας με τέσσερις νεκρούς
Άλλοι τέσσερις ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν στην Κίνα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν «κομματιάστηκε» ένας βράχος (σ.σ. συχνό φαινόμενο σε ορυχεία σε μεγάλα βάθη) στο ανθρακωρυχείο στην επαρχία Χενάν, την ώρα που στις στοές του εργάζονταν 75 άνθρωποι.

Οι 14 εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια λίγη ώρα αργότερα, μετέδωσε το κρατικό κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Επτά άλλοι διασώθηκαν αργότερα ενώ μέλη σωστικών συνεργείων κατέβαλαν προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τους υπόλοιπους, σύμφωνα με το China News Service.
Τα ορυχεία στην Κίνα έχουν μόνιμα το βαρύτερο απολογισμό δυστυχημάτων παγκοσμίως, λόγω του γεγονότος ότι δεν τηρούνται οι κανονισμοί εργασιακής ασφάλειας και της προσπάθειας μεγιστοποίησης των κερδών της βιομηχανίας εν μέσω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.
Το 2010, κατά επίσημα στοιχεία, σκοτώθηκαν 2.433 άνθρωποι σε δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία στην Κίνα, αριθμός που ήταν βελτιωμένος από εκείνο του 2009, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 2.631, πάντοτε σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.
Τα επίσημα στοιχεία είναι ωστόσο αρκετά υποτιμημένα, λένε μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς εκατοντάδες ορυχεία λειτουργούν παράνομα και τα δυστυχήματα σε αυτά δεν αναφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews