Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Στίβεν Χόκινγκ: Ο άνθρωπος πρέπει να μεταναστεύσει σε άλλον πλανήτη


Δεν έχει μέλλον ο άνθρωπος στη γη, σύμφωνα με τον Βρετανό φυσικό

Στίβεν Χόκινγκ: Ο άνθρωπος πρέπει να μεταναστεύσει σε άλλον πλανήτηΣε ομιλία του στο Βατερλό, ο Στίβεν Χώκινγκ υπογραμμίζει ότι είναι σαφώς πολύ σπουδαίο ότι οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει τα τεχνολογικά μέσα για να διαμορφώνουν και να προσαρμόζουν το περιβάλλον ανάλογα με τις ανάγκες τους, ωστόσο ο εγωισμός και η επιθετικότητά τους έχει φτάσει σε ανησυχητικό βαθμό.

«Η μόνη μας ελπίδα για την μακροπρόθεσμη επιβίωση του ανθρώπινου είδους είναι να αρχίσουμε να μεταναστεύουμε σε άλλους πλανήτες».

Ο Βρετανός φυσικός συνεχίζει, τονίζοντας, ότι έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε συμβεί αυτό. Πρέπει, δηλαδή, να εξετασθούν αρχικά οι περιβαλλοντικές συνθήκες των πλησιέστερων πλανητών και έπειτα να αποφασίσουν οι επιστήμονες ποιος πλανήτης είναι ο καταλληλότερος για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Στη συνέχεια, θα στέλνονται σταδιακά όλο και περισσότεροι άνθρωποι για να δημιουργούνται οι πρώτες πόλεις. Σε μερικά χρόνια θα έχει εξαπλωθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός και σε δεύτερο, ακόμη και τρίτο πλανήτη εκτός της γης, υποστηρίζει ο Χόκινγκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews