Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Η δεύτερη φορά που θα κυβερνήσει ο Παπαδήμος.Γράφει ο 29-26
Ο ηγέτης του δεξιού κόμματος της Ισπανίας δήλωσε ενόψει εκλογών: '' Περικοπές παντού εκτός από τις συντάξεις''. Χωρίς την έννοια του, ανήθικου, πολιτικού κόστους  δήλωσε οτι ''θα κόψω ότι χρειαστεί για να πετύχω τους στόχους που έχουν τεθεί χωρίς να πειράξω τους απόμαχους της ζωής με κατοχυρωμένες νομικά συντάξεις''.

Πόσο δύσκολο είναι για την ελληνική αντιπολίτευση να δηλώσει κάτι αντίστοιχο; Πόσο δύσκολο είναι για τον Σαμαρά να ξεφύγει απο τις κλασσικές γενικότητες ''περί κοψίματος της σπατάλης και αλλαγής μείγματος''; Πόσο δύσκολο είναι να γίνει συγκεκριμένος ΠΡΙΝ τις εκλογές; Γιατί μετά οι θεωρίες κόβονται, μπαίνουν μπροστά τα νούμερα και αρχίζεις να κόβεις και να ράβεις για να βγάλεις το μήνα.

Αυτό δεν μπορεί να το κάνει σήμερα για να δούμε αν συμφωνούμε να τον ψηφίσουμε στις ερχόμενες εκλογές; Πρέπει να γίνει και αυτός ένας νέος Παπανδρέου που θα φέρει έναν άλλο Παπαδήμο να αποφασίσει αυτά που ο ίδιος αδυνατεί;ΤΟΣΟ σημαντικό είναι ακόμα το πολιτικό κόστος για τους ηγέτες που βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση στη συνείδηση της κοινωνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews