Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

κλείνουν κατά διαστήματα από αύριο Τρίτη τα Τέμπη


Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας ξεκινούν αύριο, 1η Νοεμβρίου, στην Κοιλάδα των Τεμπών, με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας του έργου και με την συμμετοχή 20μελους ομάδας αλπινιστών.


Οι έλεγχοι όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία θα είναι εξαμηνιαίοι και η διάρκεια τους θα εξαρτάται κάθε φορά από την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.


Οι εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών είτε να απαγορεύεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάποιες ώρες είτε να απαγορευτεί ολοκληρωτικά για 12 μέρες από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου.


Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί είτε από τα παράλια του νομού Λάρισας είτε μέσω Ελασσόνας και, για πρώτη φόρα, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα Τέμπη, η Τροχαία Λάρισας φρόντισε και για την δημιουργία περιοχών στάθμευσης τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί, κατά τις ημέρες που το κλείσιμο της κοιλάδας θα είναι παροδικό.


Μάλιστα και η Αστυνομική Διεύθυνση, συστήνει στους οδηγούς για τις ημέρες που το κλείσιμο θα είναι δίωρο, να προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης μέχρι να επιτραπεί η κυκλοφορία παρά τις εναλλακτικές διαδρομές που είναι χρονοβόρες.


Όπως ανακοινώθηκε, τα ΙΧ που προέρχονται από την κατεύθυνση των Αθηνών θα μπορούν να σταθμεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας ενώ τα ερχόμενα από την Θεσσαλονίκη στα διόδια Λεπτοκαρυάς και λίγο πριν τα διόδια Πυργετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews