Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σε ιστορικό ρεκόρ τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια


Το ρίχνουν... έξω οι Κινέζοι

Σε ιστορικό ρεκόρ τα έσοδα από τυχερά παιχνίδιαΚατά 42% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση τα έσοδα από τα τυχερά παίγνια στο Μακάου, τον μεγαλύτερο προορισμό για τους λάτρεις του τζόγου στον κόσμο, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ τον Οκτώβριο. Διαμορφώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ ενώ η ζήτηση χαρακτηρίζεται ακόρεστη από τους Κινέζους επισκέπτες που αψηφούν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την ελάττωση των εγχώριων πιστώσεων.

Τα έσοδα της κινεζικής επαρχίας, που αναμενόταν να φτάσουν σε νέο ρεκόρ λόγω της λεγόμενης «Χρυσής Εβδομάδας» των διακοπών στην Κίνα, τον Οκτώβριο, ξεπέρασαν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ  (24,8 δισ. πατάκας) που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα.


Η πρώην πορτογαλική αποικία, που απέχει μια ώρα από το Χονγκ Κονγκ δια θαλάσσης, είναι η μόνη τοποθεσία στην Κίνα όπου είναι νόμιμα τα τυχερά παιγνίδια σε καζίνο, κάτι που συμβάλει ώστε τα έσοδα να ξεπερνούν πέντε φορές αυτά στο Λας Βέγκας.

Παρά όμως τα υψηλά έσοδα που καταγράφηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2011 οι μετοχές των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο θύλακα είναι ευμετάβλητες, καθώς οι επενδυτές είναι ανήσυχοι για τις πιθανότητες επιβράδυνσης της ανάπτυξης το 2012 εξαιτίας του «στεγνώματος» των πιστώσεων στην Κίνα. Ωστόσο αυτοί που δανείζουν σε πλούσιους Κινέζους «παίκτες» λένε ότι η δραστηριότητά τους συνεχίζεται κανονικά.

Τα έσοδα του Οκτωβρίου για το Μακάου υπερβαίνουν το 50% αυτών που προβλέπονται στο Λας Βέγκας ολόκληρο το 2011. Προσελκύει κατά μέσο όρο 3 εκατ. επισκέπτες τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews