Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

«Απολύτως απονομιμοποιημένη η νέα κυβέρνηση»


Για εκβιασμούς και τρομοκρατικό κλίμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Απολύτως απονομιμοποιημένη η νέα κυβέρνηση»«Μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας, η ανάγκη της ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας οδηγεί στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του για τη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για συγκρότηση νέας κυβέρνησης κάνει μάλιστα λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή: «Η ασθμαίνουσα προσπάθεια των συνεγγυητών πλέον του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή αποτελεί μια ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή».

Όπως υποστηρίζει, «η παρούσα Βουλή δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του κόσμου της εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η νέα κυβέρνηση θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και πολιτικά ανίσχυρη».

Εκτιμά πάντως πως «η προσπάθεια της χειραγώγησης του λαού μας και η υπαγωγή του σε ένα καθεστώς διαρκούς λιτότητας προς όφελος των αγορών και των ισχυρών οικονομικών ελίτ θα ανατραπεί μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας» και καλεί τις «πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική να συγκλίνουν σε ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο και στην προοπτική ενός νέου συνασπισμού εξουσίας».

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει πως «η προσφυγή στις κάλπες και η απόρριψη της νέας δανειακής σύμβασης συνιστούν τα πρώτα βήματα για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews