Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γιατι οι αντρες κοιμουνται μετα το σεξ;

Αποκλείεται να μην το έχετε βιώσει! Μετά το σεξ εσείς ζείτε την πιο ‘τρυφερή’ σας στιγμή κι εκείνος… κοιμάται! Καθώς λοιπόν, αντικρίζετε… την γυρισμένη πλάτη, από το μυαλό σας περνούν μεταξύ άλλων ‘δολοφονικών’ τάσεων, οι εξής σκέψεις: «κάτι δεν κάνω καλά», «είναι γουρούνι», «έχει άλλη», «πως κατάντησα έτσι», «δεν υπάρχει μέλλον», «που τον βρήκα;», «παίζει, και να το έκανε καταναγκαστικά», «θα του ρίξω βιτριόλι». 

Και φυσικά μετά από όλες αυτές τις ‘αθώες’ σκέψεις, που να σας κολλήσει ύπνος. Σε αντίθεση βέβαια με εκείνον που έχει απλωθεί και απολαμβάνει τα ¾ του κρεβατιού! Πριν όμως ανακοινώσετε την ετυμηγορία, σκεφθείτε πως η συμπεριφορά αυτή ‘ανήκει’ στο μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών και μάλιστα… δικαίως!
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν έρευνες που έγιναν σχετικά με το… φλέγον θέμα και μπορεί να μην σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον σας λύνει τις απορίες σχετικά με την μετά-σεξουαλική συμπεριφορά των αντρών.
Ιδού λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους διαφέρουν από εμάς τις γυναίκες:
 
1. Η ωκυτοκίνη, η προλακτίνη, το γ-αμινοβουτυρικό οξύ και οι ενδοφρίνες είναι ορμόνες που μεταξύ άλλων εκκρίνονται κατά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής και δημιουργούν το αίσθημα της χαλάρωσης και κατά συνέπεια την ανάγκη για έναν… υπνάκο
 
2. Η χημεία στο σώμα ενός άνδρα, αλλάζει ολοκληρωτικά μετά τον οργασμό. Η απελευθέρωση της προλακτίνης, αλλάζει την ‘‘φυσιολογική’’ κατάσταση του σώματος και την μετατρέπει σε ένα αίσθημα κούρασης και σωματικής εξάντλησης.
 
3. H άσκηση που επιφέρει το σεξ στο σώμα μειώνει το γλυκογόνο των μυών που ευθύνεται για την παραγωγή ενέργειας με αποτέλεσμα να νιώθουν έντονα την ανάγκη για ξεκούραση. Αυτό βέβαια είναι και μια βασική διαφορά από εμάς τις γυναίκες, δεδομένου ότι συγκριτικά το σώμα μας διαθέτει πολλοί λιγότερους μύες.
 
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε… σχετικά παράπονα, μπορεί να μην σπεύσετε να τον δικαιολογήσετε λέγοντάς του την αλήθεια,  θυμηθείτε όμως τις  παραπάνω διαφορές και δώστε… άφεση αμαρτιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews