Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ανάξιοι για Λύτες!

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ
Τις τελευταίες μέρες άρχισαν πάλι τα παπαγαλάκια τα ίδια παραμυθάκια που λένε εδώ και τρεισήμισι χρόνια.
Ότι υπάρχουν βουλευτές που απειλούν για τους πλειστηριασμούς. Ότι δεν θα ψηφίσουν κλπ, κλπ.
Μ@λακίες. Οι ίδιες μ@λακίες από τα ίδια σκύβαλα.
Στην όλη παραφροσύνη που ζούμε ως πολίτες η ευθύνη διαχωρίζεται σε τρία μερίδια.
Στο μερίδιο της κυβέρνησης.
Στο μερίδιο της αντιπολίτευσης.

Στο μερίδιο των πολιτών.
Το μερίδιο των πολιτών είναι απαξιωμένο.  Χίλια σπίτια να καούν από κεριά και χίλια  παιδιά να πεθάνουν από μαγκάλια δενhttp://filologos10.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif?m=1207340914g πρόκειται να αντιδράσει κανείς. Είδατε πορεία από τους 1.500.000 άνεργους; Είδατε αντίδραση από τους συνταξιούχους ; Από τους άστεγους ή τους άπορους; Από τους γονείς των πεινασμένων παιδιών ή τους συγγενείς όσων χιλιάδων αυτοκτόνησαν; Αυτοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι οι επόμενοι που  θα  καούν ή θα χάσουν τα σπίτια τους αλλά απλά περιμένουν. Το δόγμα του Σοκ έχει κυριαρχήσει απόλυτα. Ο φόβος έχει παγώσει και τους πιο αισιόδοξους.
Το μερίδιο της κυβέρνησης το ίδιο. Δεν τους απασχολεί τίποτα περισσότερο από το να κρατήσουν τη βουλευτική τους έδρα. Απολύτως τίποτα περισσότερο. Τους ενδιαφέρει να μη πέσει η κυβέρνηση για κανένα φόρο ακινήτων όσο άδικος ή δυσβάστακτος  κι αν είναι.  Αυτός είναι ο σκοπός τους και τον έχουν επιτύχει στο ΑΚΕΡΑΙΟ μέχρι στιγμής.
Όσον αφορά όμως το μερίδιο της αντιπολίτευσης οι καταστάσεις αλλάζουν. Από τη μια θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Από την άλλη λένε ότι όταν γίνουν κυβέρνηση θα τιμωρήσουν τους ενόχους που έφεραν τη χώρα στο χάλι αυτό, θα καταργήσουν τους άδικους νόμους, θα σταματήσουν να εξοφλούν τα τοκογλυφικά δάνεια κλπ.
Αυτοί λοιπόν αφού είναι τόσο σίγουροι ότι θα έχουν ανεβασμένα ποσοστά  τότε γιατί δεν παραιτούνται;
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα είναι πρώτος. Άρα μετά τις εκλογές  θα έχει περισσότερες έδρες. Γιατί δεν παραιτείται;
Η Χρυσή Αυγή μας έχει πρήξει ότι τα ποσοστά της ανεβαίνουν. Άρα μετά τις εκλογές θα έχει περισσότερες έδρες.  Γιατί δεν παραιτείται;
Το ΚΚΕ το ίδιο. Οι ΑΝ.ΕΛ το ίδιο.
Αφού λοιπόν είστε τόσο σίγουροι ότι ο λαός θα χαντακώσει με τη ψήφο του τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ τότε γιατί δεν παραιτείστε να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές ώστε να κάνετε πράξη αυτά που υπόσχεστε και να ανασάνει  ο πολίτης;
Αφού κατηγορείτε τους κυβερνώντες ως προδότες μην περιμένετε από αυτούς να δείξουν πατριωτική στάση τώρα. Αλλά εσείς;;
Γιατί δεν το κάνετε; Γιατί δίνετε ευκαιρίες στους δυνάστες; Γιατί δίνετε έστω και πατήματα με τις ηλίθιες πράξεις σας ώστε να ελέγχουν μέχρι και τη δημοσιότητα γεγονότων όταν είναι να περάσουν από τη βουλή απαράδεκτους νόμους; Γιατί δεν δίνετε στον λαό την ευκαιρία ακόμα και σε επαναληπτικές  τοπικές εκλογές να τους μαυρίσει με την ψήφο του ακόμα κι αν οι εκλογές αφορούν τη συμπλήρωση των κενών εδρών αποκλειστικά από τα κόμματα σας;
Νομίζετε ότι αν παραιτηθείτε θα γίνουν εκλογές μόνο στις περιφέρειες που θα μείνουν κενές οι έδρες;; Μα η αντιπολίτευση σας είναι η απόλυτη συστημική νομιμοποίηση της πολιτικής των κυβερνώντων!!!! Χωρίς εσάς δεν μπορούν να σταθούν και το ξέρουν και οι ίδιοι!!! Με την παραίτηση σας οι ίδιοι θα θεωρήσουν ότι έχουν σωσίβιο φυγής ρίχνοντας σε σας την ευθύνη των εκλογών ώστε να φύγουν με άλλοθι την παραίτηση σας!!! Θα πρέπει να παραιτηθείτε και να είστε οι πρώτοι που θα είναι έξω από τη βουλή διαμαρτυρόμενοι!!!
Δεν παραιτείστε όμως γιατί  είστε χειρότεροι από αυτούς που κυβερνάνε.  Γιατί έχετε στα χέρια σας τη δυνατότητα να σταματήσετε έστω και έναν θάνατο από μαγκάλι ή από σκοινί και δεν το κάνετε.
Γιατί ξέρετε ότι τα μυξοκλάματα σας και οι ψευτομαγκιές σας στη βουλή δεν έχουν αποτέλεσμα αλλά μόνο η παραίτηση σας! 
Και όσο συνηγορείτε υπέρ τους  με την παρουσία σας σε μια προδοτική βουλή βρισκόμενοι στα διπλανά έδρανα με αυτά των νενέκων, τότε μοιράζεστε μαζί τους  τη μοίρα του συνένοχου και του προδότη. Φοβάστε γιατί ακόμα και τώρα σκέφτεστε την πολιτική σας καριέρα. Από την αριστερά μέχρι τους φασίστες. Κι αυτό δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα είναι σκάρτο και δεν εκφράζει τον Ελληνικό λαό  από την μία άκρη μέχρι την άλλη.
Οι κυβερνώντες έχουν την ευθύνη για τον κάθε θάνατο που προκύπτει από τις πολιτικές τους. Εσείς όμως έχετε την ευθύνη για την απελπισία.
Και η απελπισία είναι χειρότερη από το θάνατο.
Όσο και να ισχυρίζεστε  ότι λύσεις υπάρχουν εκτός της κυβερνητικής πολιτικής,  η πορεία της χώρας προς την καταστροφή – με βάση την παρούσα πολιτική –  δεν αλλάζει.
Κι ο λόγος είναι ότι ακόμα κι αν  - που αμφιβάλλω – είστε άξιοι για λύσεις…
Δεν παύετε να είστε…  ανάξιοι για Λύτες!
ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews