Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Στροφή Αβραμόπουλου για αύξηση θητείας


Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για την αύξηση της θητείας στο στρατό. Υπαναχωρεί στο 12μηνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Εν καιρώ" η πολιτική απόφαση. Γενικά Επιτελεία Στρατού πιέζουν για κατάργηση εννιάμηνου.


Όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται πλέον ανοιχτά σχετικά με τη διάρκεια της θητείας, ακόμη και η αύξησή της έως και τρεις μήνες.
Τα Γενικά Επιτελεία επιμένουν για δωδεκάμηνο, ωστόσο, αν και στην αρχή ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνονταν υπέρμαχος της άποψης αυτής, τελικά φαίνεται ότι επανεξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ σε δηλώσεις του το απόγευμα της Παρασκευής υπογραμμίζει ότι πρέπει να αξιολογηθούν σωστά όλα τα κριτήρια πριν την οριστική απόφαση.
Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας "Το Έθνος" για περαιτέρω πληροφορίες, αλλά και για το πότε θα κλειδώσουν οι ημερομηνίες της τελικής απόφασης, ο ίδιος τόνισε ότι "η συζήτηση των τελευταίων ημερών για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία".
Οι στρατιωτικοί επιμένουν στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας έως και 3 μήνες, από 9μηνο που ισχύει σήμερα να πάει στο 12μηνο, για την κάλυψη των προβλημάτων επάνδρωσης των υφιστάμενων στρατιωτικών μονάδων, χωρίς ωστόσο να προτείνουν δραστική περικοπή στρατοπέδων στην ενδοχώρα.
Πάντως η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί "εν καιρώ", όπως υπογραμμίζει με νόημα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εννοώντας σαφώς ότι η παρούσα κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να καταπιαστεί με το ακανθώδες θέμα της θητείας.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews