Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σάλπι… εμπιστοσύνης!

Σάλπι… εμπιστοσύνης!

Ο Πρωθυπουργός ψάχνει… ψήφο εμπιστοσύνης! Ο ΠΑΟΚ την βρήκε στον Σαλπιγγίδη (2 γκολ και μια ασίστ) που οδήγησε στον… περίπατο (3-1) επί της Σάμροκ Ρόβερς και βρέθηκε στην 1η θέση του ομίλου!
Ο Μάικλ Ο’ Νιλ επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Τόμσον κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σάλιβαν, Σάιβς, Μούρεϊ και Στίβενς. Στον χώρο του κέντρου οι Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ και Μακ Κόρμακ. Στις πτέρυγες οι Ντένεχ δεξιά και Μακ Κέιμπ αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σέπαρντ!
Με «Σάλπι» στην κορυφή
Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε για πρώτη φορά φέτος να χρησιμοποιήσει τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης και να «ρίξει» στην δεξιά πλευρά τον Γεωργιάδη. Η δεύτερη αλλαγή ήταν αυτή της χρησιμοποιήσεις του Λίνο. Ο Ρουμάνος δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ στην παρουσία του Βραζιλιάνου αμυντικού από την στιγμή που πήρε το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο.
Εκτός ο Έττο
Ο Έττο δεν τα κατάφερε τελικά να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Σάμροκ Ρόβερς. Ο Βραζιλιανός αμυντικός που τραυματίστηκε στην χθεσινή τελευταία προπόνηση στο δάχτυλο του ποδιού του δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα παρ’ ότι η ενημέρωση που υπήρχε από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ήταν πως ο δεξιοπόδαρος αμυντικός αν χρειαστεί θα κάνει ακόμα και ένεση για να αγωνιστεί.
Με 4-2-3-1
Οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο πολύ γνωστές από την Θεσσαλονίκη. Ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σνάουτσνερ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Τσιρίλο. Αμυντικά χαφ οι Αρίας και Λαζάρ. Στον άξονα ο Φωτάκης ενώ στην αριστερή πλευρά ο Βιερίνια.
Το δοκάρι και το πέναλτι του Τόμπσον
Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργιάδη. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στην περιοχή της Σάμροκ, σούταρε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Σαλπιγγίδης επιχείρησε νέο σουτ με τον Τόμπσον να διώχνει με το χέρι. Ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ που ήταν κοντά στην φάση είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Ξέσπασε ο Σαλπιγγίδης
Πριν συνειδητοποιήσουν οι Ιρλανδοί τι είχε συμβεί ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ στο 6ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη. Ο Βιερίνια ξεχύθηκε από τα δεξιά στην επίθεση και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε παράλληλη συρτή σέντρα με τον διεθνή επιθετικό επιτέλους να σκοράρει με πανέξυπνο πλασέ στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα. Το γκολ, το πανηγύρισε με την ψυχή του ο Σαλπιγγίδης. Με λίγα λόγια ξέσπασε μετά τα όσα έχει ακούσει στα τελευταία παιχνίδια από τους οπαδούς της ομάδας.
Αφεντικό στον χορτάρι
Οι Θεσσαλονικείς είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε άψογα με την μπάλα κάτω και χωρίς τις γνωστές γιόμες έφτασε ουκ ολίγες φορές μπροστά στην εστία του Τόμσον. Στο 19` ο Γεωργιάδης πιάνει το μακρινό σουτ, η μπάλα κοντράρει, παίρνει περίεργη τροχιά και τελικά βγαίνει κόρνερ. Στο 26’ ο Βιερίνια σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Λίνο να κάνει κίνηση προς τα αντίπαλα καρέ. Ο Πορτογάλος έβγαλε τετ α τετ τον Βραζιλιάνο, όμως το πλασέ του τελευταίου έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Σάμροκ.
Το παιχνίδι τελείωσε στο 37′
Οι Ιρλανδοί μάλλον είχαν το μυαλό τους κάπου αλλού ίσως σε κάποιο εξωτικό νησί καθώς ούτε μπάλα έπαιζαν, ούτε φυσικά διάθεση να δείξουν ότι δικαίως αυτή η ομάδα βγήκε Πρωταθλήτρια στην χώρα της. Ο Δικέφαλος του Βορρά βγήκε την ευκαιρία να τους τιμωρήσει και να πετύχει αλλά δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών και να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 35ο λεπτό ο Γεωργιάδης έκλεψε τη μπάλα, την άφησε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έβγαλε τετ-α-τετ τον Φωτάκη κι αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τόμπσον. Το 3-0 σημειώθηκε στο 37’ όταν ο Γεωργιάδης και πάλι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Σαλπιγγίδης με αριστερό πλασέ πάνω στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τόμπσον.
Γκολ α λα Κλέιτον
Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μείωσαν το σκορ σε 3-1 στο 51ο λεπτό. Ο Ντένεχι εκτελεί φάουλ, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα. Το γκολ θύμισε πολύ το φάουλ του Κλέιτον στο ματς με τον Παναθηναϊκό με την διαφορά ότι η μπάλα πήγε χαμηλά. Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι δέχθηκε γκολ από στημένη φάση και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει ο Μπόλονι να βρει την λύση στο συγκεκριμένο θέμα.
Χαλάρωσε ο ΠΑΟΚ
Το γκολ του Ντένεχι ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων και άρχισε το παιχνίδι να γίνεται πιο ενδιαφέρον. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει επαναπαυτεί στα τρία γκολ που πέτυχε και η ομάδα του Μπόλονι χαλάρωσε. Ο Ρουμάνος βλέποντας πως το κέντρο πάει να χαθεί έβγαλε τον Φωτάκη που είχε κίτρινη κάρτα και πέρασε στο παιχνίδι τον Μπαλάφα. Ο Αρτινός έπαιξε τον ρόλο του κόφτη ενώ οι Λαζάρ και Αρίας έπαιξαν λίγο πιο μπροστά.
Ο Μπαλάφας και το δοκάρι του Βιερίνια
Ο Δικέφαλος έκλεισε τους διαδρόμους και ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα, ενώ έγινε και πάλι απειλητικός μπροστά από τα καρέ της Σάμροκ. Στο 69’ ο Βιερίνια έπιασε έναν κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Τόμσον να ακουμπάει την μπάλα και να την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Βιερίνια ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης θέλοντας να σιγουρέψει το 4ο γκολ πάσαρε στον Πορτογάλο όμως το σουτ πέρασε άουτ.
Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Αντρέ Βιερίνια σκύλιασε. Θέλησε να πετύχει γκολ. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις όμως ο Πορτογάλος δεν το κατάφερε. Στο 88’ μπήκε από τα αριστερά ο Βιεϊρίνια, σουτάρει δυνατά, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Από τα νεύρα του ο 24χρονος επιθετικός πήγε και κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews